joi, 25 aprilie 2013

Tocanita de pui la provocarea "Bucatar curajos"

In aceasta luna la Provocarea "Bucatar curajos" - initiata de Ama - la sectiunea sarat Simona  a facut propunerea. Simona gazduieste blogul Simona's World si a ales aceasta reteta de tocanita de pui care mie mi-a placut mult. Din pacate, pentru ganitura a trebuit sa fac o modificare, neputand alatura cartofii si carnea la dieta Rina. Eu cred ca n-a suferit prea mult, ideea generala fiind tocanita. Prezentarea e un pic diferita. Sper sa va placa garnitura mea aromata si sanatoasa.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
1 piept de pui de ferma 
1 ardei galben (California)
1 ardei verde (California)
1 ceapa
sare, piper proaspat macinat
1 lingurita cimbrisor uscat, 5-6 boabe de coriandru
250 ml apa calda
200 g rosii
2 linguri ulei

pentru garnitura
2 inflorescente mari de broccoli
1 bulb fenel
1 lingurita ulei
sare, piper proaspat macinat

Pieptul de pui l-am feliat in fasii cam de 3 cm si groase cam de 1 cm. Am incins tigaia, am pus uleiul si am rumenit pe ambele parti fasiile de pui.
Am pus in mojar semintele de coriandru si cibrisorul si le-am zdrobit bine impreuna.


Am dat deoparte fasiile de pui si le-am presarat cu sare, piper si cu amestecul de cimbrisor si coriandru, apoi le-am acoperit.

Am pus in uleiul ramas ceapa taiata fasii subtiri si am inabusit-o la foc mic.

Am adaugat ardeii taiati fasii sa se inabuse usor si ei.

Am pus intr-un vas puiul, amestecul de ceapa si apa si am acoperit. 

Am lasat la fiert inabusit 5-6 minute si apoi am adaugat rosiile tocate si am mai lasat  5-6 minute.

Separat am pus pe un grill uns cu o lingurita de ulei felille de broccoli si bulbul de fenel taiat in jumatate si feliat, dar nu de tot ca sa se patrunda. Am condimentat cu sare si piper si am lasat cate 2 minute pe fiecare parte. Grilul sa fie pe mediu incins.

Am aranjat platourile cu felii de brocoli, jumatate de fenel fasii de piept taiat femii si legumele aferente din tocanita aranjate alaturi, iar frunzele de la bulbul de fenicul au decorat legumele.

Sper sa placa ideea mea de prezentare a tocanitei de pui.

Noua ne-a placut foarte mult.

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mihaela, esti amabila. Eu ma straduiesc, dar nu am chiar toate ustensilele si conditiile sa fie de exceptie.

      Ștergere
  2. Legumele pe grill sunt o minunatie, imi plac tare mult, dar puiul nu prea arata a tocanita. Pentru mine aceasta inseamna sos mult, care poate fi "sters" cu mamaliguta, sunt insa convinsa ca a fost foarte bun ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred ca tocanita inseamna sos mult, insa si aceasta are numai ca e mai scazuta. Ardeiul si ceapa erau in sos, dar eu am scos carnea din el si am feliat-o. Mamaliguta la carne nu mai mananc de multa vreme, doar lipie, paine integrala, dar si din aia destul de putina. Mai bine de 10 ani nu am mancat nici un fel de paine, covrigi. chifle, etc. Singurele fainoase erau pastele si m-am dezobisnuit sa mananc multa paine chiar daca mancarea are sos...

      Ștergere
  3. Ce frumoasa prezentare, excelenta!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails