Am mai fost invitata sa bucataresc de Dr.Oetker si am participat cu mare placere, asa ca nu puteam sa lipsesc din Campania "Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa". Mi-am ales cu mare greutate o reteta pentru ca toate propunerile erau interesante. Pana la urma m-am decis pentru aceasta prajitura care in original era cu zmeura, dar avand in vedere ca zmeura inghetata de mine nu am, proaspata nu am gasit si cea congelata din comert nu m-a multumit am ajuns la concluzia ca niste capsuni ar fi o inlocuire extrem de potrivita. Si nu m-am inselat! Desi pare prea elaborat, nu va speriati, este simplu si o puteti face cu usurinta daca-i acordati atentia cuvenita. Campania aceasta presupune si niste premii pentru cei care utilizeaza produsele Dr.Oetker asa ca va reproduc aici textul campaniei, ca sa nu gresesc ceva.
Sărbătorile au gustul prăjiturilor de
casă
Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea
Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”.
Oricare 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker îţi aduc şansa de a câştiga marele
premiu în valoare de 30.000 lei – înnoirea întregii case. Împărtășește momente
dulci cu cei dragi și câștigă premii zilnice, sub formă de vouchere pentru
electrocasnice.
Trimite în perioada 1 martie – 15 mai 2013 numărul bonului
fiscal, care atestă achiziţia a 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de
la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe www.oetker.ro şi te poţi număra
printre câştigători!
Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de
prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro,
la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi
provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci,
folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker.
Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon,
înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr.Oetker!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
pentru blat crocant
200 g faina
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
60 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
130 g unt la temperatura camerei (moale)
pentru aluat oparit
330 ml apa
70 g unt 200 g faina
1 varf cutit sare
40 g amidon Gustin Dr.Oetker
5 oua
1/2 pachet praf de copt www.oetker.ro
pentru crema
1 plic original Pudding vanilie www.oetker.ro
500 ml lapte
50 g zahar pudra
500 g branza dulce
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita coaja de lamaie
1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca www.oetker.ro
150 ml lapte rece (de la frigider)
pentru montat si ornat
3 linguri dulceata de zmeura
400 g capsuni proaspete
3-4 linguri boabe de rodie
cateva frunze de menta verde
O parte din ingrediente
Din ingredientele de blat crocant se face un aluat, amestecand ingredientele uscate si apoi untul.
Se intinde o foaie de 30x40 cm si se pune in tava cu hartie de copt. Se coace la 200 grade 15 minute. Se lasa la racit pe un gratar potrivit pentru ea.
Se pune apa la fiert cu sarea si untul pentru aluatul oparit
Cand clocoteste se pune toata faina amestecata cu amidonul si praful de copt deodata si se amesteca energic sa nu faca mici cocoloase.
Se da deoparte sa se racoreasca un pic si se adauga ouale unul cate unul amestecand cu mixerul dupa fiecare.
Se imparte compozitia in 3 cu ajutorul unui cantar si se coc trei foi, in cuptor incins la 180-200 de grade 20 de minute, dar timp de 15 minute nu se deschide cuptorul. Foile se lasa la racit pe gratar. Ultima foaie se taie in 12 patrate si apoi in diagonala, sa rezulte niste triunghiuri.
Se trece la prepararea cremei. Intai se prepara budinca din 500 ml lapte si continutul plicului, dupa indicatiile fabricantului, se acopera cu folie transparenta sa nu prinda crusta si se lasa la racit.
Se bate spuma de frisca si se da la rece. Se amesteca in branza coaja si zeama de lamaie, zaharul pudra.
Se adauga in budinca amestecul de branza, se omogenizeaza bine si se adauga spuma de frisca.
Se incepe montarea prajiturii. Se intinde pe blatul crocant dulceata de zmeura si se acopera cu o foaie din aluatul oparit.
Se intinde deasupra jumatate din crema, se pun capsunile taiate cuburi (pastram 6 bucati pentru decor separat) si se adauga a doua foaie de aluat oparit. Se taie in 12 patrate egale (acest lucru va face mai usoara portionarea prajiturii la final..
Se acopera cu restul de crema si se presoara bobitele de rodie.
Se lasa 1-2 ore la rece si se taie, se decoreaza cu trunghiurile taiate din a treia foaie de aluat oparit, feliute de capsuni, menta si se pudreaza cu zahar, ca sa pare ninse.
Dupa asta doar se savureaza!
Pare elaborat, dar nu este deloc si toate foile se fac usor. Mai mult a durat sa explic, ca sa fie foarte clar pentru oricine.
Este eleganta, aspectuoasa, gustoasa, nu exagerat de dulce... Cam asta e!
Sigur ca pare elaborat, pentru ca e mult de lucru, dar rezultatul final e excelent! Felicitari si succes!!
RăspundețiȘtergereLiana, daca-ti programezi unele operatii intre timpii de coacere, nu dureaza mult si se face usor, nu e chiar atat de migaloasa precum pare. Da, iti ia ceva timp e adevarat, dar rezultatul merita! Multumesc pentru sustinere si aprecieri.
ȘtergereFelicitari,arata extraordinar!!!Cu siguranta am s-o incerc si eu!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca place alegerea facuta de mine din retetele propuse de organizatori. Poate si un like pe Facebook, daca nu e deranjul prea mare?
ȘtergereFoarte frumos arata prajiturica asta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Paula! Un weekend minunat!
ȘtergereComplimenti...mult succes
RăspundețiȘtergereCred ca e cea mai ideala prajitura cu care o sa ma rasfat cand iesim din post
Multumesc. O sa fie un rasfat, cu siguranta!
ȘtergereGrozava prajitura!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereArata minunat si sunt sigura ca este si super delicioasa. Bravo!
RăspundețiȘtergereRocsy, este un deliciu plin de calorii. Vreau sa fac si cu zmeura data viitoare, plus mici modificari la crema.
Ștergerearata foarte bine,dar.......produsele dr.Oetker sunt niste porcarii:(
RăspundețiȘtergereAdmir ca ai opinie, dar de ce nu ai dus curajul pana la capat si sa te semnezi?
ȘtergereDar, ca sa nu ai dubii, recunosc ca si eu folosesc unele arome de la ei cel mai des(menta, rom, miez de pastaie de vanilie, coaja de portocala), dar cremele si frisca prefer sa le fac din produse naturale. Asta nu impieteaza reteta si nici ca arareori exista doar alb si negru.