vineri, 19 aprilie 2013

Pasta de ciuperci cu salata la "Provocarea secreta"

Luna aceasta la "Provocarea secreta" - idee care-i apartine Amei - gazda va fi Gabriela Petre si al ei blog Culoare si savoare. Eu am avut surpriza de data aceasta sa rasfoiesc un blog pe care am calatorit destul de putin, cel al Irinei Olariu. Am cautat, am ales, m-am razgandit si tot asa, in functie de pofta, ingrediente si timp. In concluzie, m-am decis greu, avand de ales din multe retete tentante. Pana la urma, m-am oprit la aceaste pasta de ciuperci, pe care am reinventat-o. Sper sa nu se supere Irina, dar chiar am facut-o pasta, iar combinatia ei de ciuperci cu nuci a fost delicios de buna. Poate fi si o excelenta garnitura, dar eu am preferat-o simpla si cu salata, pe care am consumat-o cu bucati de lipie (coapta sa devina crocanta), deci la zi de Carbohidrati. Dar, daca o insotiti cu carne, branzeturi uscate poate fi la zi de Proteine sau orez la zi de Amidonuri.
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile de la dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru o portie:
pentru pasta
50 g ceapa tocata
100 g ciuperci proaspete champignon
sare, piper proaspat macinat
2 frunze mici de dafin
1 lingura vin alb sec sau demisec (Chardonay am avut eu)
1 lingura ulei de masline
300 g miez de nuca
2 lingurite seminte de in

pentru decor
germeni de varza rosie
2-3 rosii cherry

pentru salata
frunze de macris
2-3 ridichi
germeni de broccoli
1 lingurita de ulei de masline
1 lingurita zeama de lamaie

Ceapa tocata marunt se pune la inabusit cu lingura de ulei si foile de dafin. Se face pe foc mic, ca sa nu se prajeasca 2-3 minute.

Se adauga ciupercile curatate(fara a fi spalate, doar sterse bine!) si tocate marunt si ele, sare si piper. Se adauga lingura de vin si se acopera, lasand la inabusit 2-3 minute.

Se ia capacul si se mai lasa 3-4 minute la inabusit, ca sa se evapore vinul si apa din ciuperci, apoi se lasa la racit.

Se pun semintele de in pentru 30 de secunde in  tigaie incinsa, fara grasime, dar la foc mic. Apoi, se macina in doua etape miezul de nuca si semintele de in in rasnita, in pulsari scurte, pentru ca altfel iese uleiul din seminte si se face pasta in rasnita.

Ciupercile racite se mixeaza putin si li se adauga nucile si inul macinat si se amesteca bine.

Se aranjeaza pasta de ciuperi pe farfurie, se decoreaza cu germeni de varza rosie si feliute de rosii cherry. Alaturi se prepara o salata simpla si fresh din ingredientele recomandate.

Pentru salata puteti folosi si alte elemente, ce va place, numai sa fie din maxim 3-4 ingrediente care doar sa insoteasca pasta de ciuperci.

Are un gust excelent. Eu am insotit-o cu o lipie rupta bucati, coapta 5 minute la cuptor sa devina crocanta, dar la sedinta foto erau multe firimituri si vrabiutele erau inebunite si ma deranjau, de asta nu se vad in imagini.

6 comentarii:

  1. Foarte frumos arata pasta de ciuperci , cred ca este si gustoasa. Unde ai gasit frunze de macris ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, nu e spectaculos de aratoasa, dar este foarte buna la gust. Macris am in jardiniera, din seminte. De multisor imi pun asa, de dorul coopilariei, sa fie pentru salata. Nu am loc sa pun mai mult sa fie pentru mancare de exemplu, ca mai am si alte plante - cele mai multe aromatice.

      Ștergere
  2. Foarte buna pasta de ciuperci! Si mie imi place inul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu il adaug in paste de legume de obicei, pateuri (desi fac rar)pentru ca le da un gust foarte bun.

      Ștergere
  3. Elena de ce sa ma supar ca ai adaptat-o dupa preferinte?! Imi place ca ai adaugat si seminte de in!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina si mie mi-a placut mult ideea ta cu nucile. Am facut-o mai mult din curiozitate si a fost incantat ca am ales-o. Dar mai am de testat multe retete de pe blogul tau...

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails