luni, 8 aprilie 2013

Paste integrale (homemade), cartofi dulci si germeni


Mi-era dor de niste paste facute in casa. Duminica, vreme deprimanta si inchisa, de facut copii. Cum nu mai e cazul iar nepotii se lasa asteptati, am trecut la bucataria din dotare la prepararea unei salate si a unor paste. Cum leurda era cam "obosita", am  renuntat sa fac pesto dupa reteta de aici, dar vedeta fiind leurda. Daar.... aveam cartofi culci pentru a face niste chipsuri si salate, asa ca am folosit un cartof dulce mai mare si cate ceva pe alaturi. Cea mai grozava mi s-a parut ideea sa pun si niste germeni de varza rosie tare buni pe care nu-i putea lasa sa se ofileasca. Am pus din ei la salata si mai ramasesera. Mai am de broccoli in formare si o sa mai pun de sfecla rosie ca tare au fost buni la hummus. Iar daca ajung la "Dragonul Rosu" o sa iau niste fasole mung sa fac niste germeni si din aceia cat de curand. Dar sa nu mai pierd vremea.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie:
pentru paste (2 portii)
200 g faina integrala (o sa va arat de care am folosit eu si este foarte buna) 
40-50 g faina pentru intins si lucrat
1 lingurita otet de mere
1 lingurita ulei de masline
1 praf de sare
100 ml apa la temperatura camerei
1 lingurita de sare pentru apa in care fierb pastele

pentru garnitura
1 cartof dulce mai mare (250-300 g)
1 legatura usturoi verde (doar partea alba)
2 lingurite ulei de masline extravirgin
sare, piper proaspat macinat
1 mana de germeni sfecla rosie

Am pus faina, sarea, otetul si 1 lingurita de ulei intr-un castron si am framantat cu apa un aluat destul de dens, dar elastic. Aceasta este faina folosita.


L-am lasat la odihna 20 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie (nu cu folie ca se umezeste aluatul).

L-am intins, folosindu-ma de putina faina, in foaie subtire cam de 2 mm, am presarat cu faina si am lasat-o 10 minute inainte de a taia pastele. Am taiat cu rola fasii cat de 1,5 cm cu rola si apoi fasiile in bucati cam de  3 cm. Am strans la mijloc si am rasucit formand funditele.

Am lasat funditele cam 20 de minute sa se zvante putin pe o plansa.

Am inceput sa fac garnitura. A taiat cartoful in jumatate si apoi felii cam de 0,5 cm grosime pe care le-am pus in vas sa fiarba la abur 5 minute.


Apoi intr-o tava cu hartie de copt am insirat feliile de cartofi si usturoiul taiat bucati. Am presarat putina sare si piper si am stropit cu o lingurita de ulei de masline. Am copt in cuptor incins cam 10 minute.

Am taiat fasii mai mici totul si am pus pastele la fiert pentru circa 10 minute in apa cu 1 lingurita de sare.

Aici vedeti germenii de varza rosie, care au un gust usor iute.

Am combinat intr-un vas pastele fierte si scurse, legumele coapte, lingurita de ulei de masline extravirgin crud si am amestecat usor. Am arajat pe farfurii si am pus deasupra germenii. 

A fost excelent la gust, usor dulceag, usor picant. Un pranz de post gustos.

Simplu si special in acelasi timp!


2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mie imi plac pastele integrale facute in casa foarte mult. Nu sunt atat de aspectuoase, dar gustul lor intrece aspectul. Smecheria asta cu germenii este o idee de care nu m-am plictisit inca... si se obtin asa usor!

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails