duminică, 30 octombrie 2011

Dovleacul e vedeta - 3 Clafoutis cu dovleac

Ie, ie, ie, stiu ca se face cu cirese! Da' stiti, io zic ca francezii sunt oleaca snobi. Inteleg mandria nationala, dar pana intr-atata nu. Cel cu struguri, propus de Simona, l-am testat cu niste struguri din aia fara samburi si a fost excelent, iar eu am mai facut si cu piersici, pe langa cel traditional. Pana la la urma metoda da numele preparatului, iar ea nu difera la nici una din retete, doar proportia unor ingrediente si mirodeniile. Desi face parte din retetele din serialul privind dovleacul, voi participa cu ea si la un concurs pe blogul Laurei Adamache, sponsorizata de Pastai de vanilie. Stiu ca nu sunt nici pe departe la inaltimea fotografiilor pe care le face Laura preparatelor ei, dar exemplific destul de decent ceea ce prepar si postez, ca sa va arat ideile mele. Asa ca o sa particip cu acest preparat pentru ca este deosebit de gustos.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 zile
Va trebuie:
300 g dovleac, curatat si taiat cubulete
60 g zahar brun
50 g unt
250 ml lapte
1/2 baton de vanilie, de Bourbon am avut eu
4 oua
130 g zahar
100 g faina
1 praf de sare


Intr-o tava cu diametru de 28 cm (pentru una ca asta este compozitia, nu de alta!), puneti untul taiat cubulete, cuburile de dovleac (1,5x1,5 cm aproximativ, ca n-am pus sublerul la fiecare!) si zaharul brun. 










Se pune tava in cuptor preincalzit pentru circa 20 de minute la foc mediu. Asa trebuie sa arate inainte sa adaugam compozitia de lapte.









Asaaa. Acuma puneti ouale, sarea si zaharul in KA( al meu e Bosh, dar asta e!), la viteza maxima sa obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati faina si mai mixati putin.










Jumatatea de baton de vanilie se despica si se scoate miezul.










Se adauga in lapte  si se incalzesc putin, cam pana la 30-35 de grade.











Se toarna laptele caldut in compozitia de oua si se mixeaza la viteza maxima 2 minute. Se scoate tava cu dovleac din cuptor si se toarna compozitia de oua si se de la cuptor circa 20 de minute cam la 200 de grade.









Asa arata dupa scoaterea din cuptor, usor rumenit pe margini, pentru ca se ridica din tava aluatul la coacere.










Si pe farfurie cu ceva sirop de dovleac si o ramurica de salvie.










Este deosebit si aroma de vanilie lasa o aroma exotica fina, lasand texturii dovleacului sa-si arate calitatile si de desert


Incercati, ca n-o sa va para rau, zic eu!





9 comentarii:

  1. Elena, eu ador dovleacul si imi place cel mai mult cu piersici :)) insa la cat de mult ador eu dovleacul cred ca e nevoie doar sa gust o data si trece pe locul I! te pup si bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Emily, si fiul meu are aceeasi dilema, fructul lui preferat fiind piersica. Dar sa stii ca varianta cu dovleac a fost parca mai buna decat cda cu piersici. Noua ne-a placut, desi preferatul meu este in retete sarate, nu dulci. Multumesc pentru urare.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine acasa dovleacul se mananca sub forma clasica de placinta, imi place sa descopar retete noi. Poate ca vom incerca! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. mult succes la concurs.foarte interesanta reteta.chiar as papa o felita acum.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  5. Marius, imi place mult blogul tau! Sper sa va tenteze si sa incercati, ca nu se face greu clafoutis, ba chiar e mai putin migalos de cat placinta.

    Sarah, ia te rog o felie virtuala de clafoutis ca tare bun mai e. Multumesc pentru incurajare. Sigur vor fi retete multe si deserturi deosebite la concurs, asa ca am nevoie de sustinere.

    RăspundețiȘtergere
  6. in primul rind,succes la concurs,apoi,arata atit de vesel si diafan in acelasi timp!mi-am propus sa-l incerc cu orice pret,sa vedem cind ,acum!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. tii,ce bine arata ! cred ca lui tudor o sa-i placa,deci am sa-l incerc.pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata bine clafoutis-ul.
    Eu am incercat o reteta de tarta cu dovleac dar nu prea a fost pe gustul meu,trebuie sa imi fac totusi curaj sa mai incerc.
    Folosesc mult dovlecul dar cel pt mancaruri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc doamnelor pentru aprecieri. Si pentru mine a fost o surpriza acest desert. Avand in vedere ca se gaseste toiata iarna dovleac praspat, am sa repet experienta, ca tare bun a mai fost.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails