luni, 15 februarie 2010

Salata cu mozzarela

Bineinteles ca sunt multe retete de salata cu mozzarela. Multe variante, dar, sa fim foarte sinceri, mozzarela nu este la indemana oricarui roman. Ba, daca am face un sondaj printre cei care nu au acces la internet, un procent foarte mare dintre romani nu a auzit de acest tip de branza, ba chiar nici nu stiu ce este. Si totusi, acesti romani mananca salata cu branza. Bine, stiu ca piata este inundata de produse de calitate slaba, care imita produse traditionale occidentale. Tocmai de aceea spun ca nu este la indemana oricui, desi ar putea fi inlocuita cu un cas proaspat cu mare usurinta. Pretul este mare si multe produse sunt orice altceva, numai mozzarela nu. Am facut aceasta reteta pentru ca a fost propusa de Radu Popovici. Desi face parte din cliclul "Vazut-placut-incercat", am intervenit si eu sub un singur aspect: nu am pus mustar. Nu ma intelegeti gresit, am incredere in propunerile autorului acestie salate, dar, in ultimul timp, am cam dat rateu la mustar. Si, nu am vrut sa stric gustul fresh, mediteranean, al salatei.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
125 g mozzarela (cat o minge de tenis, din cea in lichid, proaspata)
150 g salata verde
6 rosii cherry
4-5 masline 
2 fire de ceapa verde
50 g mieji de nuca tocati feliute
sare, piper proaspat macinat
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de limetta
cateva frunze de busuioc proaspat


Branza se taie in jumatate si apoi in cubulete. De obicei mie imi place sa o rup bucatele, dar de data asta am zis sa fiu ascultatoare.









Am taiat ceapa verde in diagonala, maslinele feliute, rosiile in jumatati si branz cubulete.









Salata (miez de "endivia") am rupt-o bucati.









Am amestecat toate, am adaugat nucile si am facut dresingul din uleiul de masline, sare, piper si zeama de limetta.









 Este exceptionala la gust cu nuci si un pic picanta de la piperul proaspat macinat.









Promit sa o incerc si cu mustar in dresing, ca in original. Dar, numai dupa ce o sa gasesc un mustar sa ma multumeasca si sa nu dea un gust amarui salatei.
Sa aveti pofta!
PS. Busuiocul (putin, din ghiveciul meu, ca n-am gasit in hipermarket tocmai busuioc!) l-am pus rupt pe deasupra, ca sa nu se inmoaie de la dresing.






7 comentarii:

  1. da,tentanta foc salata ta elena,stii tu ca is cu slabiciune la salate!eu ador mozzarella,asa ca orice combinatie cu ea e minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult. Merita chiar si numai pentru aceasta combinatie cu nuci. Mie mi-a placut foarte mult... Sunt curioasa ce impresie o sa va faca atunci cand o sa gustati si voi. Mai am niste salate, dar am fost plecata si ma refac...!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grazie, Federica. Scommetto che conosco molte ricette mozzarella, quindi sono contento di averlo fatto impressione.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super salatica asta, miami, miami...Trebuie incercata.Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  5. Yafa, chiar trebuie incercata. Vorbele nu tin loc de gust, il pot ilustra, dar nu intotdeauna indeajuns.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails