duminică, 17 noiembrie 2013

Fursecuri foarte fragede cu ciocolata la Provocarea "Dulce Romanie"


Ideea acestor fursecuri nu-mi apartine. Fetele mele dragi de pe Facebook - Meryem Sunar, Cristina Rusu, Beta Brigytte - cu care fac schimb de idei mai mereu, au facut aceste fursecuri. Si cum trebuia sa le incerc si eu, mi-am zis sa ma prezint cu ele la Provocarea "Dulce Romanie" . Luna asta, cum v-am spus  deja la reteta tartei cu varza, gazde sunt Liana si Laura de la Transylvanian Kitchen
Aceasta rteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
125 g unt moale la temperatura camerei
100 ml ulei
2 oua
150 g zahar
zahar vanilat sau extract de vanilie
16 g praf de copt (cu sofran am avut eu, dar nu e cine stie de scofala!)
1/4 lingurita sare
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingura zeama de lamaie proaspta stoarsa
3 cup si 1/2 faina alba
30 g bilute de ciocolata neagra speciale pentru fursecuri sau muffins

Din start va spun ca l-am pus in functiune pe robotila Bosh si am facut aluatul cu ajutorul lui. Deci untul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie se pun vas si se pun in functie robotul la viteza medie (2 din 4).
Aceasta e vanilia si praful de copt, dar pot fi din oricare fel ati mai folosit si a fost bun.

Se adauga cat un ou, pe rand, dupa ce primul a fost bine incorporat. 

Se adauga uleiul, sarea zeama de lamaie, bilutele de ciocolata si faina in etape, nu toata odata. Tot acum la sfarsit se adauga praful de copt si se mai amesteca vreo 3-4 minute. Acuma sa va zic drept, uitasem uleiul si l-am pus la sfarsit. Nu s-a intamplat nici o nenorocire, dar nu e recomandat.



Se modeleaza cu mana dreapta, intre aratator si degetul mare, si mana stanga prin presare, ca sa fie ca niste chiftelute. Daca intindenti o foaie, trebuie modelata sa fie uniforma ca grosime si trebuie decupate fursecurile cu o forma. Dar nu e indicat sa fie foarte mult manevrat acest aluat ca sa ramana fraged. Se pun in tava cu hartie de copt si se aplatizeaza cu o forma sau cu furculita, asa cum am facut eu. 


Se coc in cuptor nu foarte incins, 180 grade, circa 20 de minute. Vedeti ca raman albicioase, dar sunt usor rumene dedesubt si pe margini. Nu lasati mai mult!

Se scot imediat din tava cu ajutorul hartiei si se transfera pe o suprafata curata ca sa se raceasca.
Se pudreaza cu zahar, dupa gust si diabet! Nu exagerati, gustul e suficient de dulce si sunt extrem de fragede chiar si dupa cateva zile. Daca din nenorocire scapati unul pe jos, pe gresie, se face praf!

Nu e nici o filozofie, aveti libertate de miscare la aromare, deci incercati!

3 comentarii:

  1. Cred ca se topesc in gura! tare mult imi plac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Mary, sunt foarte fragede si bune, doar ca trebuie mancate cu moderatie pentru ca au destul de multa grasime in aluat. Multumesc de vizita.

      Ștergere
  2. trebuie sa le incerc, numai ca la mine nu prea se aplica mancatul cu moderatie:(

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails