Luna aceasta la "Provocarea secreta" sunt gazda! Yep! Intamplarea face ca blogul repartizat mie, dupa ce m-am straduit ca in ultimele trei luni sa nu se repete la nimeni blogurile repartizate, etc, a fost sa-mi revina blogul Getei Cipaianu - Pansy's recipes. Cum le aranjeaza soarta asta! Intamplarea a facut sa ne cunoastem acum doi ani deja, in carne si oase, dupa ce ne cunosteam din lumea virtuala. Intamplarea a facut sa na placem foarte mult - sa ne placa aceleasi mancaruri, ingrediente, gastronomii, sa avem aceleasi gusturi in multe privinte, sa fim cam de aceeasi varsta, sa avem amandoua baieti... Nu va mai spun, chiar daca e la distanta ma gandesc la ce face, cum se simte azi, ce face Tudor, baiatul ei, ce face Stalin, cum se descurca cu alte probleme personale. Nu va imaginati ce greu este sa gasesti astfel de compatibilitati in ziua de azi. Nu ma vad cu ea atat de des pe cat as vrea, ca e cald si mi-este greu fara masina sa strabat Bucurestiul in doua. Hai sa nu devin lacrimogena, da? Am ales aceasta reteta care stiu ca-i place foarte mult si de care sunt incantata.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
600 g vinete curatate de coaja si taiate felii si apoi taietei cam de 0,5 cm grosime
4-5 catei de usturoi zdrobiti (cam o lingura)
2 ardei iuti rosii, de iuteala medie, chiar daca va place picant, ca sa nu schimbe gustul fin al vinetelor
sare
2 linguri zeama de lamaie
piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline extravirgin
250 ml smantana de gatit
6 frunze de busuioc sau dupa gust
4-5 rosii cherry daca sunt mai maricele (eu am avut din cele marunte din gradina deci am pus fara numar, vreo 10 cred)
1 lingura de parmezan proaspat ras
Vinetele curatate si taiate taiatei le-am pus cu sare si zeama de lamaie sa stea vreo 30 de minute, ca sa iasa iuteala si amareala din ele. Apoi clatite bine cu apa rece si stoarse bine.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, impreuna cu usturoiul si ardeiul iute tocat, cam 30 de secunde la foc mic, cat sa se aromeze placut uleiul nu sa se prajeasca usturoiul (altfel devine amar).
Se adauga taieteii de vinete si se inabusa cam 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand sa nu se prajeasca.
Se pune smantana si piperul si se continua fierberea la foc mediu, amestecand incontinuu inca vreo 10 minute. Daca va place mai mult sos mai puteti adauga 1-2 linguri smantana fermentata obisnuita. Nu va temeti sosul va ramane alifios.
Adaugati rosiile cherry, acoperiti si mai lasati 5 minute la inabusit.
Se adauga si busuiocul si se mai lasa un minut sa dezolte aroma.
Se servesc, fierbinti sau macar calde, cu parmezan ras deasupra si o frunza proaspata de busuioc la decor.
Daca nu incercati, nici nu stiti ce pierdeti.
Sunt o bunatate care va va cuceri, asa ca nu ezitati!
Multumesc, Panseluta mea draga!
foarte bine arata, Elena! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc de apreciere. Ama sunt deosebite la gust, zici ca sunt paste dupa ce scade smantana.
ȘtergereArata intr-adevar foarte bine!Trebuie incercata reteta! Merci
RăspundețiȘtergereCe emotionanta postare ai facut ! Pupu-te draga mea Elena!Eu cu santierul si alte alea, n-am mai avut timp de vizite.Cred ca abia la sfarsitul lui septembrie ma linistesc.
RăspundețiȘtergere