duminică, 11 august 2013

Pavlova cu cacao, mango si mure

E un desert preferat fiindca nu e gretos, e usor de facut, iar fructele ii dau un aer proaspat mereu. De data asta a fost o variatie, am incercat prima data beazeaua cu cacao, inspirata de aici.. Eu ma multumesc cu o felie, asa ca merge din cand in cand. Mai ales ca albusurile le congelez in pungi  etichetate privind greutatea sau numarul albusurilor, apoi le decongelez incet la temperatura camerei de pe o zi pe alta ermetic inchise. Se bat excelent si bezeaua reuseste fara probleme, crocanta la suprafata si usor cremoasa la mijloc.Preferata mea e cu mango, dar de data asta am arucat si cateva mure acrisoare, ca sa fie mai fresh.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie pentru o tava de 28 cm diametru:
4 albusuri mari (sau 5 mai mici), in medie 180 g
8 picaturi zeama de lamaie
un praf sare
1 cup zahar (200 g zahar)
1 si 1/2 lingurita amidon de porumb
1 lingurita otet
1/4 cup cacao (1 lingura plina)

1 mango
cateva mure
300 ml smantana dulce penhtru frisca
2 linguri zahar pudra (optional, eu prefer sa nu pun)

Se porneste mai intai cuptorul pentru a se incalzi timp de 10-12 minute cat dureaza prepararea bezelei.
Se pun albusurile cu sarea si picaturile de lamaie in mixer si se bat  bine 1 minut. Se adauga zaharul cate putin in timp ce functioneaza mixerul si se bate in continuare cam 5 minute la viteza maxima. Se adauga amidonul si otetul si se mai bate ca bezeaua sa devina tare, lucioasa dar spumoasa.


Se opreste mixerul si se adauga cacao, se amesteca usor cu o lingura sau paleta, trasand ca niste dare de cacao.


Se pune hartie de copt in forma, taiata rotund dupa forma, si se pune bezeaua cat se poate de uniform.

Se coace la 180 de grade 10 minute si apoi se coace circa 50 de minute cu usa cuptorului intredeschisa, cat sa incapa un pumn de copil. La cuptoarele electrice reglati temperatura la 140-150 de grade maxim pentru partea a doua a coacerii. Deschideti cuptorul aproape complet, dupa ce s-a incheiat coacerea, ca racirea sa se faca treptat.

Dupa ce s-a racit complet adaugam pe blatul de bezea frisca batuta bine cu zaharul si lasata 10-15 minute la frigider si cuburile de mango. Apoi presarati murele. Dupa o ora este numai buna de consumat.


Este o prajitura aspectuoasa, o puteti face cu ce fructe va plac si nu este gretoasa, blatul de bezea nefiind nici el extrem de dulce.

Ramane sa incercati singuri ca sa va convingeti, dar eu zic sa nu ratati aceasta bezea cu cacao.

2 comentarii:

  1. Ador Pavlova. Varianta ta pare delicioasa, e musai sa o testez.

    RăspundețiȘtergere
  2. la cum arata cred ca as manca-o imediat, netinand cont de dieta, super pozele care arata cum ia nastere pe parcurs aceasta prajitura savuroasa, gustoasa si usor de pregatit..trebuie sa o incerc :D

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails