Pai, cum sunt in plina efervescenta a pregatirilor de sarbatori, nu am avut timp sa mai prepar ceva deosebit. Cel putin cu fotografiat cap-coada si sa am timp sa-l postez in haine decente. De aceea, aceasta reteta este una care astepta de ceva vreme in draft sa poata fi publicata. Acum i-a venit randul, asa ca nu mai pierd timpul inutil. Doar o precizare: este o excelenta mancare de post!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
3-4 ardei kapia rosu si verde (kapia e mai dulce, dar puteti pune orice ardei gras!)
1 ceapa mica rosie
1 ceapa mica galbena
sare, piper proaspat macinat
2 rosii
3 catei de usturoi
1 crenguta de cimbrisor (proaspat am pus eu)
200 g cous-cous
600 ml supa de legume
cateva frunze de menta proaspata pentru decor
cateva felii de lamaie taiate subtiri, tot pentru decor
2 linguri ulei de masline
1 lingura de bulion (preparat de mine)
Ardeii grasi nu erau foarte mari, dar erau dulci si gustosi. Se curata si se toaca fasii, mai grosier.
Ceapa, curatata, se toaca in jumatate si apoi fiecare in 3, ca sa rezulte niste felii maricele. Se pune intr-o tigaie uleiul rece, ceapa, sare si piper, neaparat proaspat macinat. Tigaia se pune la foc mediu sa se inabuse putin ceapa, doar cat sa devina translucida.
Se adauga ardeiul gras si se soteaza 2-3 minute, cat sa se inmoaie ardeii, dar sa ramana usor crocanti.
Se adauga rosiile curatate de coaja si seminte si tocate cuburi si supa.
Se adauga lingura de bulion, usturoiul tocat cubulete mici si crenguta de cimbrisor.
Dupa ce mai fierbe 2-3 minute, se adauga cous-cous-ul, se amesteca bine si se acopera. Se lasa focul la mic si sa fiarba continutul 1-2 minute.
Se intrerupe si se lasa vasul acoperit, dupa ce se scoate crenguta de cimbrisor si se rasfira continutul cu o furculita.
Dupa 5 minute se poate pune intr-o forma, se preseaza usor si se lasa un minut inainte de a se rasturna pe o farfurie si orna cu frunze proaspete de menta si feliute de lamaie.
Este o mancare de post care poate fi asociata cu salata sau muraturi, in functie de sezon sau ca atare.
Desi cous-cous-ul face parte mai mult din bucataria orientala, mie imi place sa ma joc in orice combinatie cu el. Aceasta a fost o experienta fericita si recomand sa faceti si voi acest test.
Garantat nu veti regreta!
Ce bunatate ai facut!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult cous-cous, lai pregatit exact pe gustul meu.
Ai dreptate in privinta timpului, cu toate ca pregtim atatea si atatea... nu e timp pentru fotografii... scris... totusi imi fac putin timp sa mai vad ce se mai publica.
Iti doresc sarbatori fericite.
splendida questa ricetta!!!!!!!tantissimi auguri di buone feste!un abbraccio!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata si e si foarte sanatoasa!
RăspundețiȘtergereUn Craciun plin de fericire, sanatate si caldura in suflet!
Iti doresc un Craciun Binecuvantat alaturi de cei dragi iar Anul Nou sa iti aduca multa sanatate, fericire si impliniri!!
RăspundețiȘtergereIti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
RăspundețiȘtergere“La Multi Ani!”XO
Craciun fericit alaturi de cei dragi.Multa sanatate, noroc , fericire si iubire in Noul An.
RăspundețiȘtergereVa multumesc din inima pentru vizita si urari! Sanatate sa va dea Domnul, bucurii si impacare, sarbatori fericite langa cei dragi. Si, sa va aduca Mosul multe daruri...
RăspundețiȘtergereasta nu este o reteta de cuscus si nici ingredientele nu corespund . pasta aceea fainoasa nu este cuscus,este o imitatie nereusita.
RăspundețiȘtergereAsta este o reteta cu cous-cous, ca este nereusita este parerea dvs ascunsa sub anonimat! Nu am spus ca este "traditionala", cum este la moda acum, la 6 ani dupa publicarea ei, ci cum am facut eu. Nu este o imitatie a nimic ci doar o improvizatie usoara. Ce nu inteleg eu este: daca nu va place, de ce ati pierdut timp sa ma apostrofati, fara o explicatie simpla a ceea ce vi se pare gresit. Eu am aratat pas cu pas ce am facut, nu meritam atata respect?
Ștergere