Sa nu mai pierdem vremea si sa va arat despre ce este vorba.
Aceasta reteta este pentru orice zi la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
2-3 cepe esalote (cele rozalii si micute, dulci, zemoase)
2 rosii frumoase
2 castraveti cornisor sau un castravete de sera
2 ardei kapia copti (nu conservati, ci proaspat copti!)
1 avocado
4-5 frunze de menta
1 lamaie, zeama
2 linguri ulei de masline
2 lingurite otet de vin rosu sau balsamic
sare, piper proaspat macinat
optional, fulgi de chili macinati proaspat
Deci, aici aveti 90% din ingrediente.
Ardeii se coceau pe tabla de inox groasa de 2,5 mm, pusa pe aragaz, deasupra flacarii. Trebuie sa ma dotez cu un gratar cum am vazut eu la Dana, ca sa-i coc pe flacara.
Ceapa am tocat-o marunt.
Castravetele l-am curatat, in dungi ca e la moda, taiat in jumatate si i-am scos semintele cu o lingurita.
Dupa aceea l-am tocat suvite subtiri si in cubulete mici.
Ardeii i-am curatat fara apa, doar clatind degetele si l-am tocat, tot asa, in cubulete mici.
Am masat bine cu muchia cutitului rosiile, de la varf spre cotor. Le-am taiat in sferturi si le-am curatat de coaja.
Apoi le-am scos semintele toate si le-am tocat.
Am taiat avocado in doua si am curatat coaja - care, daca este copt, se desprinde usor. L-am stropit cu jumatate din zeama de lamaie si l-am tocat marunt.
Am tocat si frunzele de menta si am pus totul intr-un vas. Pentru simetrie si un amestec echilibrat trebuie sa tineti minte ca sunt 3 elemente rosii si 3 verzi. Samburele de avocado sta acolo ca sa nu se ozidexe avocado!
Am adaugat dressingul. Adica, restul de zeama de lamaie, 2 lingurite de otet de vin rosu, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper neaparat macinat proaspat. Se bate bine cu o furculita si se imprieteneste cu salata in momentul servirii.
Eu am mai pus putina sare si piper si peste ingredientele din vas.
Am amestecat si am lasat sa astepte momentul imprietenirii cu dressingul, sa fie gata frigaruile adica.
Deci, sa aveti pofta!
Este speciala si are un gust nemaipomenit! Ei, acum sa va spun si de unde este inspiratia: Laura Calder.
Lovely salad, colourful, healthy and delicious.
RăspundețiȘtergeresalata asta e perfecta! Tare imi mai plac combinatiile cu avocado. Te pupic
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie o bunatate, nu am probat niciodata o salata cu ardei copt.
RăspundețiȘtergereDar cum imi place ardeiul copt, cred ca este buna.
O saptamana placuta.
Te pup.
Ivy, thank you. Coming to you my appreciation increases heart with joy.
RăspundețiȘtergereYafa, chiar este minunata, mai ales la o friptura mai fada, fara prea multe arome. A fost o surpriza, pentru ca vedetele astea TV fac multe chestii aproape de nemancat de dragul show-ului.
Daniela, sa incercii ardeii copti pe flacara, sunt deliciosi in orice salata. Eu mai fac una, delicioasa, dar astept sezonul lor, ca sa fie foarte dulci si gustosi. Urla optimismul in mine, dar am niste amici care au gradina si nu folosesc decat ingrasamant natural si legumele lor sunt foarte gustoase.
foarte interesanta aceasta salata.inca n-am facut salata cu avocado pana acum dar sunt pe cale sa experomentez.pup cu drag si o saptamana usoara si placuta
RăspundețiȘtergereCe fain arata! simpla dar cred ca tare buna. Am o curiozitate...de ce ai scos semintele la castraveti? Am mai vazut si in alte parti...mie imi plac cu seminte :D De rosii nici nu mai zic. Am o banuiala..pentru ca nu vroiai sa iasa prea zemoasa salata?
RăspundețiȘtergerefoarte gustoasa trebuie sa fie salata asta !ardeii copti sunt o minunatie in salate. mie mi-ar place si cu un usturoi zdrobit acolo.
RăspundețiȘtergereSarah, ma mir ca nu ai incercat. Daca are lamaie si condimente, avocado este foarte bun. Eu m-am indragostit de el si de fenicul.
RăspundețiȘtergereDiAnais, salata asta este mai acrisoara, iar semintele de la ambele - rosie si castravete - fac sa fie mult prea zemoasa salata. De obicei, in salate simple de rosii si castraveti, nu le scot nici eu semintele, ca-mi place "sosul" care se formeaza.
Pansy, ce te opreste sa-i pui si un usturoi? Eu cand pun ceapa esalote, care este mai dulce si zemoasa, nu pun usturoi. Dar, daca nu ai ceapa din asta, usturoiul pica la tanc.
Une salade estivale et qui réunit toutes les couleurs.
RăspundețiȘtergerebravo, j'aime beaucoup.
A bientôt.
O reteta foarte interesanta,am s-o incerc cu siguranta mai ales ca ai specificat ca e buna pentru diete.Arata foarte bine!sa ai o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereNadji, merçi beacoup. A bientôt!
RăspundețiȘtergeregabriela, multumesc. Chiar este si se poate consuma ca atare, fara sa fie langa o friptura! O zi frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergereUna deliciosa y refrescante ensalada, con un paso a paso muy instructivo. Gracias por tu visita y comentario en mi blog.
RăspundețiȘtergereUn abrazo.