Aceasta reteta este un antreu cald perfect! Testat, verificat! Reteta mi-a fost inspirata de o aparitie in revistuta "Practic in bucatarie". Era cu felii de prosciuto si ou, dar cum aceasta combinatie la Dieta Rina nu este permisa, am facut niste schimbari. A devenit ceva grozav! Cum am cam tras chiulul, cu cine sa impartasesc bunatatea asta? Cu prietenii mei virtuali!
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Aveti nevoie pentru doua portii:
4 rosii frumusele, dar nu excesiv de mari (mai depinde si de pofta!)
sare, piper proaspat macinat
cimbrisor cat apucati cu 3 degete
1 ceapa mica
2 ciuperci
4 oua micute
2 linguri ulei de masline
1 lingura de marar verde tocat
Spalati rosiile, taiati un capacel si scoateti miezul. Asezati-le pe o suprafata, presarati sare si piper si lasati-le sa astepte pana faceti restul.
O parte din miez pastrati cu putina sare, pe o farfurioara, pentru sos.
Tocati ciupercutele curatate marunt. La fel si ceapa. Puneti intr-o tigaie 1 lingura de ulei, ceapa, ciupercile, sare si cimbrisor.
Inabusiti la foc mediu doar pana devina ceapa sticloasa, dar ramane al dente.
Puneti intr-un vas lingura de ulei ramas, sosul, capacelele de rosii cu gura in sus. In fiecare rosie punem ciuperci inabusite pana la jumatate, presate putin.
Dupa aceea, spargem cate un ou, deasupra unui vas, ca sa recuperam albusul, iar galbenusul il lasam sa alunece in fiecare rosie. Presaram un pic de piper pe deasupra.
Dati vasul la cuptor incins, la foc mediu circa 20 de minute, pana se incheaga galbenusul. Ei, aici, faceti dupa plac. Eu le-am facut mai rumene, dar poate va plac mai moi!
Sunt o bunatate cu marar tocat pe deasupra!
Sunt cele mai buna calde, deci nu le lasati sa se raceasca pentru a le savura! Cui ii place si are voie, la Dieta Rina nu, puneti smantana din aia buna peste ele. Calorii cat cuprinde, dar...
Si o sectiune, ca sa vedeti continutul rosiei!
excelent! Cred ca- s super! Am sa fac si eu,multumesc de reteta si voiam sa va mai zic ca- mi place schimbarea de culori din sablon! Duminica placuta! :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata... eu ador rosiile, asa ca retin reteta ;)
RăspundețiȘtergereP.S. - vin cat de curand cu ceva de dulce la concurs :D
Elena... multumim de reteta... Tare inventiva esti... felicitari... Demna de notat... Arata f bine!
RăspundețiȘtergereO ideie geniala!
RăspundețiȘtergereMerge de minune la un aperitiv!
Te pup!
da,o idee de retinut pt. un aperitiv!o duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergeresi mie imi place ideea !au iesit tare ochioase !
RăspundețiȘtergereElena, I am drooling. This is excellent and surely I will try this soon.
RăspundețiȘtergereAna, multumesc! Nu prea e ce-am vrut aceasta schimbare, dar atat s-a putut. Vreau sa fac o schimbare de template, sa trec la alt sablon sau pe wordpress. Inca nu m-am hotarat...
RăspundețiȘtergereOlgutza, te astept la concurs!
Felis, ma bucura ca place aceasta interventie a mea la reteta prezentata in revista. Mai am ceva in pregatire, tot asa, simplu, dar de mare efect si foarte interesant la gust.
Alison, multumesc! A fost asa si asa, cu surprize placute si neplacute. Una peste alta, ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate.
Pansy, sunt ochioase, dar si gustoase. Dulceata, dar si aciditatea de la rosii le-a dat un gust foarte bun.
Ivy, thanks. I can not wait to see what impression you made.
arata interesanta :) cred ca e o bunatate ...
RăspundețiȘtergerechiar ca m-ai lasat cu gura cascata.arata delicios de bine.pupici
RăspundețiȘtergeree buna reteta aceasta, i-mi pot da seama pentru ca-mi place mult combinatia de oua cu rosii eu fac ochisori cu rosie pe tigaie , se combina de minune :) te votez zilnic, succes, cu tote ca se vede bine ca sansele noastre sant atat mizere :))))...
RăspundețiȘtergereSunt tare frumoase, le-am votat pt ca merita, alturi de celelte retete inscrise.
RăspundețiȘtergereBravo Elena, j'espère que tu vas gagner.
RăspundețiȘtergereJe suis allée voter pour toi.
A bientôt.
O reteta deosebita!!!!!!!! O s-o incerc si eu cat mai curand! Felicitari pentru blog si mult succes!
RăspundețiȘtergere