marți, 19 februarie 2013

Prajitura cu mango si jeleu la "Provocarea secreta"

Au intervenit schimbari la "Provocarea secreta", asa ca gazda noastra din aceasta luna este Diana Borca si a ei Tara inventata. Reteta aleasa de pe blogul Craitei este una care se potrivea perfect cu fructele pe care le aveam in camara, asa ca am adaptat-o doar in privinta asta, asa ca... am ales aceasta prajitura. Asta desi mai multe retete de la ea mi-au facut cu ochiul. Ce pot sa spun? Altadata voi incerca si cu alte fructe si voi dubla cantitatile pentru o tava mai mare.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
100 g unt moale
1 cup zahar (1 cup = 250 ml capacitate)
2 oua
2 cup faina alba
1 cup lapte dulce
10 g praf de copt
1/2 lingurita sare
vanilie, coaja de portocala rasa
2 fructe de mango si 3 linguri de merisoare uscate
250 ml de jeleu sau gem (eu am folosit de mango, facut de moi!) 
1 lingura de apa

Am curatat fructele de mango si le-am taiat grob, adica felii mai maricele, iar merisoarele le-am pus la inmuiat putin.

Apropo de cup si cat de plina trebuie sa fie.


Am pus untul si zaharul la mixer sa devina spumos.

Am adaugat ouale unul cate unul in compozitie, mixand dupa fiecare.

Am amestecat faina cu sarea si praful de copt. Am adaugat  alternativ amestecul cu faina si laptele, in timp ce mixerul functioneaza, coaja de portocala si vanilia. Trebuie sa fie un aluat potrivit de moale si pufos.

Se pune jumatate de compozitie intr-o tava cam de 20X35 cm, cu hartie de copt unsa cu putin ulei in ea. Se adauga jumatate din fructe.Se adauga restul de compozitie si deasupra restul de fructe.

Se da la cuptor incins la o temperatura de maxim 180 de grade circa 30 de minute. Se supune testului scobitoarei, dar atunci cand este usor rumenita pe margini este gata.

Se incalzeste gemul(jeleul) cu apa si se toarna fierbinte pe toata suprafata prajiturii dupa ce a fost scoasa din cuptor.

Se taie  rece si se consuma cu maaaaare placere.

La dieta doar o bucatica, sa nu ziceti ca nu v-am zis!

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Am adaptat si am trecut de la piersici la mango. Multumesc!

      Ștergere
  2. Wow, cu siguranta delicioasa! Tocmai am descoperit mango si-mi place mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta de potrivim ca si mie imi place mango mult. Am facut si gem si inghetata cu el, ba chiar si clafoutis.

      Ștergere
  3. N-am incercat niciodata prajituri cu mango, arata foarte bine si cred ca e foarte gustoasa in combinatia aceasta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Si noua ne-a placut prajiturica asta de la tine, iar cand va fi sezonul o voi face si cu piersici sau nectarine ca originalul.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails