vineri, 25 ianuarie 2013

Pulpe de pui pe pat de varza la "Bucatar curajos"

Cea de-a doua propunere la Provocarea "Bucatar curajos", la sectiunea mancare, vine din partea Adelei Zilahi. Eu m-am bucurat de alegerea ei, pentru ca de data asta de sarbatori am cam abuzat de bietul porc. De obicei ma axez pe curcan sau pui, dar in afara de niste fileuri de peste gratinate cu legume, restul fuse dezmat anul acesta. Reteta aceasta a picat la tanc si a trecut testul tuturor din familie. Cand m-a intrebat fiul meu ce miroase asa bine si i-am spus ca pulpe de pui cu varza s-a uitat mirat la mine. Ok, zice, sa vedem cum e! Concluzia finala a tuturor a fost ca este tare bun si vom repeta experienta. Acuma, trebuie sa-mi cer scuze, dar am mai intervenit putin prin reteta, doar putin.
Aceasta reteta este pentru Ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
6 pulpe de pui (eu am folosit superioare, ca nu ne prea plac ciocanele
1 kg varza proaspata tocata
1 cana ardei gras tocat (eu am avut de toate culorile la congelator, nu numai galben)
3 fire de ceapa verde (eu am pus 3 fire subtiri ca ceapa de praz, cu tot cu partea verde)
2 linguri de marar verde tocat
4 linguri pline de rosii taiate cuburi in bulion (productie proprie bulionul!)
1/2 lingurita chimen macinat
cimbru
4 linguri ulei
sare, piper proapat macinat
un morcov mare
50 ml vin alb sec
150-200 ml apa
2 lingurite boia de ardei (una dulce si una iute)

Pulpele se condimenteaza cu sare, piper si boia si se lasa pana se pregatesc legumele.

Intr-o tava am pus jumatate din ulei, varza tocata, nu foarte fin, morcovul razuit, prazul tocat marunt, mararul, sare, piper, chimen, ardeiul gras tocat de la congelator si rosiile cu bulion. Am turnat vinul si apa peste toate.

Am amestecat bine totul, am pus si restul de ulei, iar pulpele deasupra.

Am pus o foaie de hartie de copt, umezita, sa acopere compozitia si am dat la cuptor preincalzit cam 40 de minute la 200 de grade. Am scos hartia, am mai pus cativa stropi de apa si am mai lasat la cupt cam 15-20 de minute sa se rumeneasca.

Apoi am pus fiecaruia o portie frumoasa de varza cu o pulpa deasupra si o ramurica de marar.

Cam asta-i tot. Simplu si foarte bun. Aroma e excelenta, chiar daca nu am gasit decat varza din asta hibrida, olandeza, cu multe fibre.

Pofta buna!



7 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Eu am fost la inceput tematoare, ca am facut mai ales alaturand curcanul dintre pasarele cu varza si faceam pe aragaz nu la cuptor. Dar ne-a placut asa mai mult parca decat curcanul, chiar daca e el fara colesterol si alte alea.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Eu am donat crusta aia rumena din piele, dar am gatit asa pentru gust. In rest, cum m-am laudat deja: buuuun si mai fac!

      Ștergere
  3. Tare buna a fost reteta asta !
    Un sfarsit de saptamana minunat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumesc! Meritul este al acestei noi provocari, pentru ca avem ocazia sa dam multe variante unei retete, propria nopastra viziune si sa le comparam.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails