joi, 11 februarie 2010

Pilaf cu aere orientale

Zi de Amidonuri la dieta. Am rasfoit reviste, caietul magic de retete vechi, dar nimic nu ma inspira. Sursa mea facila de idei era cazuta in meditatie. (Adica... internet - pauza!) Mi-a facut cu ochiul o reteta de pilaf cu legume, impropriu numita paella si am pornit la adunarea legumelor. Pana la urma am ajuns la reteta asta, care a degajat niste arome grozave. Deh, mie imi plac, dar nu stiam ca le plac si vecinilor. Dar se pare ca da, aromele de pe geamul deschis au ajuns la altii, care si-au dat si cu parerea.
Sa vedem daca reusesc sa va conving cat este de bun - fara carnita!
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Aveti nevoie de:
120 g orez
400 ml supa de legume
1 ceapa rosie
1 ceapa galbena
2 catei de usturoi
sare, piper proaspat macinat
3 morcovei tineri
1 ardei gras rosu
1 tija de telina apio
500 g conopida
3 linguri ulei
3 linguri de rosii tocate
1 lingura de bulion de casa
2 lingurite pasta de red curry
1/2 lingurita pudra de galangal
200 g mazare verde congelata
1 dovlecel piticut


Par multe ingrediente, dar nu e nevoie sa le folositi pe toate. Eu am pornit de la conopida si am inceput sa adun ce aveam prin frigider sau camara si nu mai putea astepta sau erau cantitati mici. Orezul l-am pus in jumatate din supa calda la umflat (nu prea aveam timp!).
Deci, intr-un wok (imi place mie sa gatesc in el!) am pus uleiul si ceapa tocata rondele, usturoiul feliute subtiri, telina cubulete, morcovul feliute taiate in diagonala, sare si piper. 
 








Se trag la tigaie la foc mediu circa 1 minut. Se adauga orezul scurs bine si se amesteca pana se absoarbe orice urma de lichid.









Se adauga mazarea, dovlecelul taiat in sperturi ai apoi in felii, conopida taiate feliute (nu desfacuta in buchetele ca era prea indesata!) si se lasa sa se inabuse legumele, avand grija sa amestecam mereu.









Aveti grija sa amestecati mereu ca legumele congelate lasa lichid din nou. Numai dupa ce s-au absorbit si legumele s-au inmuiat se adauga supa scursa de la inmuierea orezului, ardeiul gras si rosiile amestecate cu bulionul.









Se acopera si se lasa sa fiarba circa 5 minute. Se adauga restul de supa, pasta de curry si praful de galangal.









Se amesteca usor si  se lasa la inabusit inca 5-6 minute. Va uitati sub capac sa nu mai ramana supa.









Atunci e gata. Eu am pus deasupra si ceva fulgi de chili macinati si verdeata tocata, dar asta numai in farfurie.
 
Este aromat pilaful asta, are legume, care raman vag crocante si este sanatos. Ajunge pentru doi insi infometati rau! 
 
Va doresc sa-l incercati! Este plin de legume si satios de la orez. Iar daca ii puneti si o salata alaturi...
 
Poftiti de luati!





5 comentarii:

  1. un piatto bellissimo! colorato, unico e buonissimo! ciao!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata minunat!chiar daca n-are carnita tot merita incercata.

    RăspundețiȘtergere
  3. That's a very beautiful and colourful dish, full of vitamins.

    RăspundețiȘtergere
  4. gustos! nu stiu care-i galangalul, dar sunt curioasa, o sa ma documentez!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails