Totul a inceput cu Sano Vita si indemnul spre o alimentatie mai sanatoasa. Dupa crema de roscove nu ma puteam decide ce sa incerc mai intai dintre produsele noi primite in cosul de sarbatoare - asa ca mi-am zis ca de obicei lucrurile bune le imparti cu prietenii. Am cerut o mana de ajutor pentru ca mi-era dor de o reteta preparata impreuna si Dana m-a chemat la ea, acolo lumina e mai prietenoasa cu aparatul foto si am profitat de asta ca sa ne distram si sa facem un curry intr-o varianta vegetariana de la zero. Poate ca din fotografii nu se vede, dar ne-am distrat si totul a fost foarte usor, mai ales cand ai la indemana produse de calitate de la Sano Vita!
Aceasta reteta este pentru Ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile
-condimente: 2 foi de dafin, 2 stelute de anason stelat, 1/4 lingurita seminte de schinduf, coriandru, mustar negru, anason, chimen, fulgi de chili, lemongrass, turmeric, 1 pastaie mica de cardamom negru si 4 de cardamom verde, o bucatica de vreo 2 cm de ghimbir
-300 g conopida
-200 g naut boabe de la Sano Vita
-1 conserva de bautura vegetala din nuca de cocos Sano Vita
-1 cartof mediu
-2 lingurite de ulei de cocos de la Sano Vita
-sare
-piper proaspat macinat
-125 g orez jasmin sau basmati
-1 ceapa medie
-1 rosie mai mare sau 3-4 cherry
-1 lingurita de turmeric
-1 ardei iute pentru decor si un plus de gust picant cui ii place (mie, da!)
-coriandru verde sau patrunjel verde pentru un plus de prospetime
Astea sunt ingredientele inainte de preparare, aproape toate (fara turmeric)
Acestea sunt condimentele
Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul de cocos si condimentele la foc mic spre mediu sa se infierbante si sa dezvolte aroma, pana incep sa sara semintele
Se adauga ceapa tocata si se inabusa la foc mic pana devine transparenta
Apoi se adauga rosiile tocate cubulete, un pic de ardei iute dupa gust si se lasa la inabusit acoperit cam 5 minute
Se adauga nautul inmuiat in prealabil, fiert si decojit, conopida fiarta al dente la abur si cartoful taiat cubulete si fiert
Se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper macinat, turmeric, se pune cam jumatate din bautura din nuca de cocos si se lasa la fiert la foc mic pret de inca 5 minute dupa care se adauga tot laptele de cocos si se mai lasa sa fiarba ca sa se formeze sosul si sa devina omogen
Nu se lasa prea mult ca legumele sa-si pastreze textura. Daca doriti ca totul sa fie mai legat puteti pasa o parte din legume
Separat se fierbe orezul in apa cu sare, simplu, ca garnitura la curry, cam asta este totul. Restul se vede din fotografii
Opinia a fost unanima: este foarte bun asa, preparat de la zero cu ingrediente de calitate!
Multumesc, tizo pentru ajutor! Multumesc Sano Vita pentru ingrediente!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.