miercuri, 30 septembrie 2015

Foietaj cu nuca si mar la Provocarea secreta

Luna septembrie la Provocarea secreta, acel proiect pornit de Ana Maria Nicolae, gazda este prietena mea Geta Cipaianu pe blogul ei Pansy's recipes. Sortii au decis ca blogul repartizat mie sa fie "Hai sa gatim cu Mishu". M-am invartit ca orice femeie nehotarata si pana la urma, presata de timp, am ales ceva comod de facut, niste foietaj cu mar si nuca. Am reinterpretat modul de prezentare, inspirata de un clip video care tot circula pe Facebook. Normal ca nu a iesit asa cum mi-as fi dorit, dar pana la urma mi s-a parut o alegere inspirata deroarece gustul si mai ales textura au fost asa cum am sperat. Daca foietajul este de post, este un desert demn de ales si in acest caz.

Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile
Aveti nevoie pentru 4 bucati de:
150 g foietaj (eu iau de la kaufland deoarece consum foarte rar, 6 foi 150 g)
4 linguri rase cu zahar brun
4 linguri cu miez de nuca zdrobit
1 mar ionatan
1 varf de cutit scortisoara macinata

putin zahar pudra de decor

Am scos doua foi, adica exact 150 g, de aluat foietaj de la congelator si l-am lasat la temperatura camerei cam 15 minute pana devine maleabil.

Acuma, teoretic ar trebui putin intins, subtiat, dar eu am dubii ca mai creste si se mai desfac foile frumos, asa ca l-am lasat asa si am taiat fiecare foaie in 2 pe lungime. A, fiecare foaie are 19,5 x 10,5 cm.

Am spalat marul primit in dar de la o batranica ce-si vinde mereu putinul din gradina in capatul aleii unde locuiesc - fiica ei face curat la unul din blocurile din apropiere. L-am taiat in jumatate, am curatat cotorul si capetele si l-am taiat felii subtiri. Ei, aici am cam dat-o in bara ca nu m-am straduit sa fie mult mai subtiri si maleabile.


Apoi am intins pe fiecare fasie felii de mar, suprapuse, care sa ramana putin in afara de margine. Am presarat nuca si zaharul brun amestecat cu scortisoara peste feliile de mar, dar numai la baza, in mijlocul fasiei de aluat.

Apoi le-am rulat strans si le-am pus in forme de silicon. De data asta m-am enervat ca nu am niste forme mai adanci, dar cred ca am sa-mi confectionez eu unele dupa pofta inimii. Bine, daca subtiam usor foietajul si faceam 3 fasii din fiecare foaie in loc de doua poate ca nu ar mai fi fost nevoie :) Am pus formele la copt pe o tava in cuptor bine incins la 200-220 de grade pana se rumenesc usor si creste foietajul.

Le-am presarat cu putin zahar pudra, doar cat sa fie ninse si asta a fost!

Nu le-am mancat imediat si cand mi-am dat seama era prea tarziu sa va fi facut poze si la partea care a stat in forma. A curs putin zahar si s-au caramelizat pe fundul formei si am reusit fara sa vreau texturi foarte diferite si un gust excelent.

Nu va lasat inselati ca nu este un desert extrem de elaborat pentru ca este foarte bun si daca sunteti indemanatici se fac foarte repede si va impresionati si oarece musafiri neasteptati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails