sâmbătă, 4 octombrie 2014

Clatita cu pere si mere la cuptor la Provocarea secreta


La proiectul pornit de Ana Maria Nicolae (Ama), numit Provocarea secreta, in septembrie am avut repartizat blogul Monicai Horoiu. Am cam haladuit pe blogul ei, desi il cunosteam, am mai cautat alte retete, m-am razgandit si ajungand in criza de timp m-am decis pentru aceasta reteta care imi aduce aminte de prepararea clafoutis-ului. A fost o surpriza placuta asa ca ma grabesc sa va arat cum am facut eu.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
50 g unt
3 pere
1 mar
3 linguri zahar brun
3 linguri zahar alb
1lingurita rasa de scortisoara macinata
3 oua mari
125 ml lapte
4 linguri faina
1/4 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja de lamaie proaspat rasa
zahar pudra pentru decor

Am spalat perele si marul si le-am taiat in felii ceva mai mari, le-am amestecat cu 3 linguri  din zaharul brun si scortisoara. Le-am pus apoi intr-un vas cu untul si le-am inabusit pana zaharul a inceput sa se caramelizeze usor de tot. Arata ca un sos gros care imbraca feliile, nu trebuie sa se arda deloc!




Intr-o tava de tarta am pus eu, adica 32X12 cm, hartie de copt umezita si soarsa bine de apa. Am pus amestecul de fructe pe toata suprafata.

Separat am batut ouale cu cele 3 linguri de zahar alb, laptele si ceva coaja de lamaie (din care am presarat si peste fructe inainte de prepararea termica), apoi am adaugat faina cu praful de copt. Trebuie sa fie un amestec fluid ca la claite.




L-am turnat peste fructele din tava.

Am copt in cuptor preincalzit la 160-180 de grade Celsius circa 15-20 de minute. Nu recomand folosirea ventilatiei daca aveti un astfel de cuptor in dotare.

Dupa ce se racoreste, ca sa se poate taia si scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sper sa va fac sa incercati!

Un comentariu:

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails