marți, 1 aprilie 2014

Salata cu bulgur cu legume la "Provocarea secreta"

A doua jumatate a lunii martie a fost pentru mine totul contra cronometru, abia aveam timp sa vad cate ceva la prietenii de pe Facebook. Sper sa ma relaxez zilele astea si sa ma pregatesc pentru sarbatorile pascale oarecum mai linistita. Deci, mii de scuze ca participarea mea la aceasta provocare vine asa de tarziu! Am apucat sa ma hotarasc din timp, am si preparat, dar tot programul s-a dus de rapa cand sa ma apuc de selectia fotografiilor si de postare. Deci la "Provocarea secreta" initiata de Ama, gazda lunii martie a fost Iulian Dobrea care gestioneaza un blog tare drag mie, Delicatesa. Sortii au decis un blog pe care l-am frunzarit temeinic si am retinut niste sfaturi extrem de interesante si niste retete si mai si, una chiar a fost testata cu mare placere, cea de porchetta, dar vor mai fi, cel al Ginei Bradea, de pe care am ales pentru provocare o reteta simpla si gustoasa, aceasta salata. I-am facut o modificare de substanta, dar pe care nu e nevoie sa o aplicati si voi, am inlocuit orezul cu bulgur. Sunt convinsa ca este la fel de delicioasa cu orez, dar eu mi-am zis ca ar fi interesant sa incerc si asa. Deci, sa trecem la exemplificare!
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
150 g bulgur
300 ml supa de legume (sau apa cu putina sare)
3 linguri ardei gras (rosu, verde galben cat mai asortat) tocat
3 linguri masline negre sau verzi fara samburi
2-3 linguri ceapa murata
3 fire ceapa verde
1 fir de telina apio
100 g legume congelate asortate - mazare, fasole verde, morcov
2 ardei copt
3 ciuperci champignon brune
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare cu telina, piper proaspat macinat
6-7 rosii cherry - eu am avut galbene

Bulgurul cu supa le-am pus la fiert la foc mic 10 minute, am oprit focul, am rasfirat cu o furculita de 2-3 ori, am pus prosop de hartie (2 foi una peste alta) pe vas si capacul si am lasat asa inca 5-6 minute. Dupa care am lasat descoperit sa se racoreasca un pic. Nu se poate folosi decat cand este cel mult caldut la salata. 



Am pus in bol ceapa verde tocata dar nu marunt, ardeiul proaspat tocat, telina tocata marunt, apoi legumele congelate si ciupercile feliate subtire crude.


Am adaugat bulgurul caldut, maslinele, ceapa murata (facuta de mine din ceapa rosie marunta pusa in otet indulcit cu miere), rosiile, ardeiul copt taiat fasii, sare, piper si uleiul de masline, apoi am amestecat. 


Cum mai aveam si ceva fenel pe care-l folosesc frecvent pentru salate, am pus si ceva frunze verzi pentru o aroma speciala. Deci, totul este extrem de simplu. Se pot adauga sau scoate lgumele care nu va plac.

Ideal este sa o lasati acoperita 30 de minute sa se amestece gusturile si abia apoi sa fie pusa pe masa si savurata!

Deci, ce va opreste de la a gusta o astfel de salata?

3 comentarii:

  1. Minunata reteta, dar as vrea sa va intreb daca nu cumva este pentru ziua de Carbohidrati pentru dieta Rina, bulgurul fiind o cereala de fapt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, nu v-ati lamurit pana acum ca toate legumele si cerealele sub forma de boabe sunt in grupa de Amidonuri? Doar fainurile din ele intra la carbohidrati, de fapt carbohidrati complecsi. Daca doriti si lasati o adresa de mail va trimit cartile in format electronic, scanate acum mult timp. De fapt dvs aveti dreptate sa aveti dubii si nelamuriri - la cate aberatii am vazut scrise peste tot si "reinterpretari".

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails