Stiti de proiectul "Bucatar curajos" care a pornit de la Ama. La sectiunea "desert", luna aceasta propunerea a venit de la Gabriela Petre, care a ales acest tort. Am fost incantata pentru ca eu sunt certata cu ornatul torturilor. Admir si respect pe cei care sunt in stare de adevarate opere de arta, dar eu am doua maini stangi. Asta e! Ce pot sa va spun cu mana pe inima? A fost excelent. Sa va arat versiunea mea la acest tort fara coacere, racoros si aromat.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
200 g biscuiti (petit beurre)
100 g unt
2 linguri sirop caramel
pentru crema
225 g crema fresh de branza (mascarpone)
300 ml smantana pentru frisca
1,5 lingurite seminte de chia
50 g piscoturi de sampanie
50 g zahar pudra
200 g capsuni (aproximativ) pentru ornat
pentru insiropat piscoturile
2 linguri de sirop caramel
4 linguri apa
Biscuitii sfarmati se combina cu untul topit si racorit (nu fierbinte) si siropul. Se pune folie intr-o forma de tort cu circumferinta de 24 cm si se pune amestecul de biscuiti, presat, formand un blat.
Se prepara crema. Smantana se bate spuma cu mixerul, apoi se adauga zaharul si crema de branza (mascarapone). Se adauga 1 lingurita de seminte de chia si se pune in strat uniform peste blat 1/2 din crema astfel obtinuta.
Se pun in strat uniform piscoturile insiropate, Unele e nevoie sa le rupem ca sa acoperim bine suprafata.
Deasupra punem restul de crema.
Se orneaza cu capsuni si se presoara inca 1/2 lingurita de seminte de chia pe deasupra. Se lasa la rece cel putin 6 ore. Se scoate din forma, se da la o parte folia si asta este tot!
Ce ziceti?
Inca una.
Si o felie... ca sa aveti pofta!
Felia din ultima poza o vreau eu! Arata delicios!
RăspundețiȘtergereO frumusete de tort ai tu aici, draga Elena!
RăspundețiȘtergereYamiiii..Tare bun si plin de savoare!
RăspundețiȘtergereUn dolce davvero estivo ed invitante!!! Complimenti per il blog
RăspundețiȘtergere