miercuri, 21 decembrie 2011

Pui cu bok choy (Pak choi)

Totul este o improvizatie pentru ca se face repede, imi place leguma asta foarte mult si ador aromele asiatice. Chiar daca nu sunt preparate traditionale si uneori imi cam zburda imaginatia, macar nu pun ulei de masline in wok, sa-l ard si sa ajung cu "lebarul" in pioneze! A, nici nu folosesc otet balsamic la preparate chinezesti, ca inlocuitor al altui sos sau ingredient. Ma rog, incerc sa pastrez autenticitatea si sa folosesc ingredientele originale. De unde reteta aceasta care este foarte simpla, dar atfel decat suntem obisnuiti sa mancam inaripatul asta indopat cu Dumnezeu stie ce, ca nu toti avem pui crescuti bio in curtea blocului!
A, particip cu ea la Provocarea Dulce Romanie, pe langa reteta de Fursecuri cu ghimbir, gazduita luna aceasta de Brandusa.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
300 g piept de pui sa pulpe de pui dezosate
1 ardei iute
1 lingura de ghimbir proaspat ras
3 catei de usturoi
3 buchetele de baby bok choy
1 ardei gras
ceapa verde pentru ornat
sare, piper proaspat macinat
2 linguri sos de soya dak
1 lingura de zeama de limette 
1 lingurita plina cu faina de soia
1 fir de praz, doar partea alba
1 mana de muguri proaspeti de soia
2 linguri ulei de arahide

Buchetele de baby bok choy (pak choi)







Carnea taiata fasii subtiri se pune cu zeama de limette, putina sare si piper macinat, lingurita cu faina de soia la marinat 20-30 de minute in vas acoperit. Se incinge in wok 1 lingura de ulei si se trage la tigaie carnea, fara a ajunge s-o prajim, ci doar sa se rumeneasca usor. Este suficient!










Cealalta lingura de ulei, prazul taiat felii in diagonala, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras si ardeiul iute se pun in wokul incins, dupa ce ati scos carnea si o pastrati la cald.










Se amesteca 30 de secunde in legume si se adauga partea alba de la bok choy, taiata bucati. Eventual se scoate ardeiul iute, daca nu va place prea picant!








Dupa ce se rastoarna de 2-3 ori continutul si se inmoaie legumele putin, se adauga carnea si ardeiul gras taiat fasii.









Se mai trage putin la tigaie, cel mult un minut, se adauga sosul de soya, potrivind gustul si adaugand ceva zeama de limette, daca simtiti nevoia unui gust mai proaspat si aromat. Se adauga frunzele de bok choy si mugurii de soia.









Se rastoarna continutul de 2-3 ori, sau se amesteca cu o paleta, doar pana se ofilesc frunzele de bok choy, ca sa ramana crocante pentru un gust mai bun. Se aseaza pe farfurii si se orneaza cu ceapa verde taiata rondele in diagonala.








Este usor de preparat, gustos, are si vitamine langa proteine si va puteti lauda cu un preparat exotic si gustos! 









Poate fi foarte bine un pranz, dar si o cina excelenta, dupa caz.

3 comentarii:

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails