Dupa atatea dulceturi, era cazul sa revin la meniuri simple, usor de preparat, la care este simplu de improvizat in ce priveste condimentarea. Eu profit de primele legume intotdeauna si ma desfat toata perioada, incercand sa exilez carnea din alimentatie. Chiar si cei care sunt carnivori prin definitie accepta ca unele preparate din legume au savoarea lor si nu e cazul sa le asociem cu carnea. Cel putin la mine in familie si pe la prieteni asa se intampla. Deci, sa nu va mire ca multe din retete vor fi doar din legume si fructe. Sa nu mai lungesc vorba si sa trec la exemplificari.
Aceasta reeteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru o portie:
4 cartofi noi micuti (nu cat degetaru', dar orisicat sa nu cantareasca 1 kg!)
sare, piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
2 castraveti
un pumn de frunze de macris
5-6 rosii cherry
1 lingura zeama de lamaie
cateva crengute de marar pentru decor
Cartofii i-am spalat si frecat cu o laveta curata, ca sa ramana intacta pielita subtire. L-am pus pe fiecare pe o bucate de folie, am presarat sare si piper si putin ulei de masline. Doua linguri ajung cu prisosinta pentru cei 4 cartofi.
Am strans bine folia, facand niste boccelute pe care le-am pus intr-o tava, in cuptor preincalzit pentru vreo 20 de minute.
Uite ce frumusei sunt!
Salata a fost una simpla, asa ca am pus feliile de castraveti si frunzele de macris deasupra
rosiile cherry taiate sferturi sau jumatati, peste frunze, stropind totul cu ceva ulei de la cartofii copti si zeama de lamaie,iar ca schepsis frunzele de marar.
2 castraveti
un pumn de frunze de macris
5-6 rosii cherry
1 lingura zeama de lamaie
cateva crengute de marar pentru decor
Cartofii i-am spalat si frecat cu o laveta curata, ca sa ramana intacta pielita subtire. L-am pus pe fiecare pe o bucate de folie, am presarat sare si piper si putin ulei de masline. Doua linguri ajung cu prisosinta pentru cei 4 cartofi.
Am strans bine folia, facand niste boccelute pe care le-am pus intr-o tava, in cuptor preincalzit pentru vreo 20 de minute.
Uite ce frumusei sunt!
Salata a fost una simpla, asa ca am pus feliile de castraveti si frunzele de macris deasupra
rosiile cherry taiate sferturi sau jumatati, peste frunze, stropind totul cu ceva ulei de la cartofii copti si zeama de lamaie,iar ca schepsis frunzele de marar.
Practic nu e o reteta, nu e o nici o filosofie, dar este o propunere foarte buna pentru cineva in pana de idei.
Sigur n-o sa iau nici o stea sau premiu pentru asta, dar merita sa va dau o idee pentru o cina sau un pranz usor .
eu ti-as da un premiu pentru propunere.chiar este un pranz delicios pentru mine.cu siguranta sotului meu iar mai trebui si una bucata pulpa drept garnitura :)))
RăspundețiȘtergerepupicei
foarte bun,delicios -pranz sau seara,aici as inlocui din lipsa de macris cu spanac
RăspundețiȘtergerece pofta mi-ai facut !! am niste rozmarin in ghiveci si sigur o sa prestez niste cartofi ! pupici
RăspundețiȘtergerehaha, Sarah, cata dreptate ai! la mine e la fel. eu mananc cu drag chiar si numai legumele, familionul insa urla dupa carne :)))
RăspundețiȘtergereSarah, pentru mine carnea este la "si altele". Daca n-am, nu mor fara ea, dar din cand in cand fac si eu pentru ca mai urla "animalul" din mine.
RăspundețiȘtergereIna, eu sunt o norocoasa ca am de vreo 3 luni cultura, la jardiniera, de macris. Dar l-as inlocui cu niste frunze cu mai multa personalitate, eventual rucola. Dar e doar o sugestie, trebuie incercate diverse variante.
Antonina, ma bucur ca ti-am stimulat imaginatia. Eu din astia noi nu prea am copt, dar sunt excelenti cartofii facuti asa. Numai ca acum mi-e frica sa ma apropii de cuptor ca o sa ma topesc.
Zazuzo, noi ne potrivim la gusturi foarte mult. Cred ca daca am scapa intr-o gradina am improviza orice din legume si adio carne...