In luna octombrie la Provocarea secreta, proiect deja cunoscut si demarata de Ana Maria Nicolae, gazda este Liliana Toma. Sortii au decis ca blogul repartizat mie sa fie Pansy's Recipes gestionat de Geta Cipaianu. Cum eu si titulara blogului ne cunoastem nu numai virtual, am avut ocazia sa gust aceasta salata preparata chiar de ea. Dar cum eram invitata si dadeam o mana de ajutor la un gratar, n-am fost foarte atenta la detalii, m-am multumit sa o savurez. Acum insa oferindu-mi-se ocazia sa aleg ceva de pe blogul ei, plin de retete minunate, m-am gandit la aceasta salata. Bine, alegerea a fost dictata si de faptul ca aveam branza aceasta halloumi, de origine greceasca, speciala pentru gratar, fara de care reteta nu ar fi fost "aceeasi mancare de peste". Dupa cum spune si ea, exista in Romania si variante care se preteaza a inlocui halloumi, deci va puteti orienta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie pentru 2 portii de:
2 dovlecei mici spre medii
2 ardei rosii (kapia am folosit eu, din cei grasi)
100 g branza halloumi (sau din cea recomandata de Geta, care se gaseste in supermarket-uri uneori)
2 cepe potrivite
200 g rosii cherry (eu nu am avut si am pus din cele prunisoare parguite)
sare, piper proaspat macinat
2 linguri zeama de lamaie (sau dupa gust)
2 catei de usturoi (tot asa dupa gust, daca vreti mai mult nu va opreste nimeni)
3 linguri ulei de masline extravirgin
patrunjel verde pentru decor si aroma suplimentara
Am spalat si feliat dovleceii si i-am pus pe gratar sa se coaca pe ambele fete.
Ceapa am taiat-o rondele grosute si am copt-o pe gratar.
La fel am procedat cu rosiile dupa ce le-am taiat felii grosute.
Ardeii kapia i-am copt pe tabla, i-am pus la aburit si dupa curatare i-am taiat, la inspiratie, patrate potrivite. M-am gandit sa fie diverse forme in farfurie, dar procedati cum va place.
Zeama de lamaie, sarea, piperul, cateii de usturoi zdrobiti bine si uleiul se amesteca intr-un dresing, agitand bine cu o furculita.
Abia apoi am pus branza taiata la fript pe ambele parti pe gratar.
Am asamblat toate legumele, am turnat 3/4 din dresing si am amestecat pentru a se omogeniza gusturile si aromele.
Am asezat pe farfurii, am pus branza deasupra, am presarat patrunjelul si am turnat restul de dresing pentru o aroma mai pregnanta.
Asta este tot! Mie imi place asa, cu lipie sau paine neagra sa o savurez, dar merge ca si garnitura langa carne fripta de exemplu.
Este delicioasa si o puteti incerca oricand!
Merhabalar, gerçekten çok süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
RăspundețiȘtergereSaygılar.
Teşekkürler!
ȘtergereBranza Halumi originala din Cipru va puteti comanda si online pe www.produse-grecia.ro .
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru informatia utila! Daca prietenii vor uita sau eu nu mai ajung prea curand in Cipru, voi apela la sursa indicata de dvs.
Ștergere