luni, 24 februarie 2014

Minitort cu blat din foietaj, zmeura si ciocolata la provocarea "Dulce Romanie"

Simt o oare care tristete la faptul ca acest proiect minunat - Provocarea "Dulce Romanie" - care a functionat mai bine de trei ani se apropie de sfarsit! Luna viitoare eu voi face ultima parada a acestei idei grozave, care a venit de peste ocean de la Mihaela. Eu am perceput-o ca pe o dorinta de a pastra ceva din spiritul romanesc, indiferent de unde se afle participantii. Gazda acestei luni este Stefania Anastasiu. Ea ne-a facut doua propuneri: retete cu aluat foietaj si retete cu mascarpone. Nu stiu daca apuc sa pun reteta si cu mascarpone, dar cu acest minitort vreau se partici la retete cu aluat foietaj. Stiu ca ideal ar fi fost sa-l fi preparat eu acest aluat, dar... am folosit facut gata si cumparat din Kaufland. Eu cumpar unul sub forma de foi mai mici, ca sa nu fiu nevoita sa prepar cantitati mai mari, asa ca atunci cand trebuie sa satisfac o pofta, apelez la aceasta varianta care nu este de dorit totusi.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru o singura bucata:
1 foaie de aluat foietaj de 19x10 cm
200 g smantana de 25% grasime
1 plic intaritor de frisca (sau daca aveti amidon din cartofi, 1 lingurita)
1-2 linguri zahar pudra
2 linguri de zmeura dezghetata si tocata
2-3 linguri glazura de ciocolata oglinda ( eu o fac din 175 g ciocolata neagra 55-75% cacao, 1 lingura miere, 2 linguri cacao, 200 ml frisca lichida, 25 g unt)
zmeura pentru ornat

Am taiat in doua foaia de foietaj. Am pus bucatile in tava cu hartie de copt si tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se coace cu aproximatie 10-15 minute, in functie de cuptor, pana cresc frumos, dar fara a se rumeni.


Se lasa la racit. Si se prepara frisca din smantana cu zaharul si intaritorul de frisca. 


Apoi se adauga zmeura tocata si se amesteca usor. Se pune unul din blaturile coapte si racite pe o farfurie, se adauga frisca amestecata cu zmeura, apoi al doilea blat. Se lasa la frigider cel putin 30 de minute, apoi se glazureaza cu ciocolata. Eu am mai pus si zmeura ca decor, dar si o ramurica micuta de menta din ghiveci.

Este simplu, usor, cand aveti o graba si un dulce aromat. 

Nu consumati totul daca sunteti la dieta, chiar daca este un minitort, impartiti cu cineva drag.


 

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc, era loc de mult mai bine la aspect, dar zmeura aia n-a vrut sa stea drepti, iar ciocolata a influentat ca suprafata sa ramana perfect neteda. Pot sa spun ca a fost gustos si este interesanta diferenta de texturi.

      Ștergere
  2. Cat de bine arata!! Si e si usor de facut, yummy, o alegere inspirata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Este ceva care se face rapid si daca nu se exagereaza cu zaharul in frisca, asa cum am facut eu, este numai bine, avand in vedere ca zmeura a fost acrisoara. Cu glazura am exagerat, recunosc! In caz de musafiri neasteptati cred ca este o surpriza placuta pentru oricine...

      Ștergere
  3. mmmmmmm, excelent, cremos, savuros si apetisant..un desert reusit si numai bun de degustat :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Rosesc la gandul ca a facut impresie ceva atat de simplu. Combinatia este intr-adevar reusita insa. Incercati cand vi se iveste ocazia si o sa va surprinda.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails