luni, 21 mai 2012

Salata de valeriana cu gorgonzola

Cu valeriana m-am imprietenit mai de curand. Recunosc, bunica mea nu cultiva asa ceva, eu in gradina n-am avut, poate ca are traditii prin alte parti, nu stiu. Eu am descoperit-o mai nou prin supermarketuri si cum multa lume o foloseste si, mai ales pentru ca sunt foarte curioasa, am zis sa aflu cum este. Lidl, pe care-l am vecin si este destul de bine aprovizionat de cele mai multe ori, a fost sursa de aprovizionare a celor de fapt trei ingrediente: valeriana, gorgonzola light si fistic. Este jenant de simpla, dar am zis sa va dau o idee, ceva proaspat si sanatos pentru cina sau un pranz pe fuga.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
valeriana
gorgonzola
fistic
sare, piper proaspat macinat
otet de zmeura (am folosit eu)
1 lingura ulei de masline extravirgin

Gorgonzola pe care am folosit-o eu si valeriana.








Dupa spalare atenta (nu va lasati impresionati ca pare curata) si uscarea cu prosoape de hartie, am pus valeriana pe platou. Am pus branza farame peste salata, am tocat fisticul si l-am presarat. Apoi am condimentat cu sare si piper. Eu nu am facut din otet si ulei o emulsie cum se obisnuieste, ci am stropit salata cu ele pentru ca mi se pare ca astfel e nevoie de mai putin sos. Parerea mea!








Cam asta-i tot! Simplu si bun.









Eu am consumat-o cu niste crutoane simple de paine cu secara. Voi, dupa cum va place.
CONCLUZIA: Gustul este neutra valeriana, nu are ceva spectaculos ca aroma, dar se comporta bine in salata si cred ca merita folosita intr-un mix, ca suport. Eu as vedea-o combinata cu radichio si endivia si mai putin cu iceberg.

5 comentarii:

  1. Suna interesant! Nu am incercat pana acum, dar cand o voi vedea la raft sigur voi lua si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat-o si eu si nu mi s-a parut ca se justifica pretul.Atat ca e aratoasa,da bine in poze si suna pretentios.Daca tot ai pomenit de uscatul salatei , mi-am cumparat mai demult un castron special cu un cos,capac si maner, special pentru salate.Usca prin centrifugare, rapid si bine.Ma folosesc foarte bine de el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lavi, este interesant, bun, dar nimic spectaculos. Fata de alt tip de salate mi se pare relativ scumpa. Anul asta am avut seminte si am plantat si Rucola, dar am fost dezamagita de cultura (la amica mea in gradina), dar gustul este spectaculos in comparatie cu ce cumperi din supermarket. O fi si cu valeriana la fel?

    Pansy, este practica, in amestec mai ales, in salata, nu se flescaieste. Mie mi-a placut simpla, ca nu am gasit endivia. Am luat la promotie din Lidl, altfel, intr-adevar este scumpa. Castron din ala de care zici am vazut o singura data si nu am luat din pacate. Stii pe unde gasesc?

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar daca e o reteta banala de cele mai multe ori combinatia conteaza mult. Cred ca e asa de sanatoasa...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am mancat niciodata valeriana,dar mi-ar placea sa o servesc intr-o salata ca si asta:-)
    In supermarket-uri la noi,in afara de rucola nu gasesti nimic mai''exotic'' sa zic asa.
    Imi place blogul dumneavoastra.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails