luni, 9 aprilie 2012

Pui cu arome tailandeze

In plin post, vin si eu "cu broasca pe gratar" cu o reteta pe care am remarcat-o pe postul TV Paprika nu de mult. Mi-a atras atentia o emisiune in care Rachel Allen arata ceva usor de preparat. Cu prima ocazie am incercat-o, numai ca mi-am adus si eu contributia, garnitura de orez nefiind combinatia agreata la dieta Rina, am apelat la una din legumele mele preferate, brocoli.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 piept de pui mare 
sare, piper proaspat macinat
1 ardei iute
1/2 lingurita ulei de susan
2 ardei kapia rosu
1 capatina mica de brocoli
1 tulpina lemongras (citronela)
1 linguri plina de ghimbir proaspat razuit
2 linguri otet de orez
3 linguri sos de peste
1 lingura plin de zahar brun
3 felii de limette

Pieptul de pui se curata de pielite si se taie fiecare jumatate in doua, ca blatul de tort pentru a avea patru bucati mai subtiri. Se sareaza si se pipereaza, se storc doua felii de limette si una se lasa peste carne, apoi se lasa la rece pana se pregateste sosul picat.









Ardeiul kapia si cel iute se taie fasii subtiri, eliminand semintele de la cel iute, daca nu va place prea picant. lemongras se curata de primele foi si se toaca rondele subtiri, ghimbirul se razuie. Se pun intr-o tigaie ardeiul , lemongras, ghimbirul, otetul, sosul de peste si zaharul sa fiarba 3-4 minute la foc mic spre mediu.








Sosul care se formeaza trebuie sa fie dulce picant, dar fara sa se caramelizeze.








Se pun fasiile de carne deasupra, acoperind compozitia din tigaie si se lasa sa fiarba carnea 2-3 minute, apoi se intoarce fiecare bucata de piept pe partea cealalta pentru alte 2 minute.


















Se pune la fiert la abur brocoli, dupa ce a fost feliat in felii cam de jumatate de centimetru grosime si a stat cel putin 10 minute in apa cu sare. Se aseaza pe farfurie sau platou bucatile de piept, feliile de brocoli si se pune sosul peste carne si garnitura si se stropeste cu uleiul de susan. 








Ce pot sa spun? A durat putin, daca va place gastronomia asiatica aveti in casa ingredientele din reteta si este extrem de gustos si aromat! Acelasi piept de pui care poate fi si talpa de pantofi daca va bateti joc de el!









Hmm? Ce parere aveti?

14 comentarii:

  1. o mancare ce merita incercata si daca nu esti la dieta.Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Am remarcat-o imediat pentru simplitate si arome aceasta reteta. Iar brocoli in aceasta combinatie a fost o alaturare fericita. Eu am devenit fan al acestei legume si la abur isi pastreaza culoarea si textura foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow,numai ingrediente care-mi plac!Delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Si pot controla gustul picant, dupa obiceiurile fiecaruia.

      Ștergere
  4. Delicioasa combinatie! Sigur o voi incerca si eu! Dar n-am tulpina de lemongras, am doar frunze. Crezi ca merg?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antonina, nu stiu ce sa zic, nu stiu cum sunt frunzele de lemongras ca si textura si duritate. Dar, cred ca este o chestiune de aroma in primul rand, iar daca sunt dure chiar si dupa fierbere, se pot scoate din sos. O sa-ti placa sigur combinatia.

      Ștergere
    2. Sarbatori Pascale fericite!

      Ștergere
    3. Multumesc. Sarbatori luminate!

      Ștergere
  5. Genul meu de reteta:asiatica,rapida si gustoasa!Mi-ai facut pofta si mie,se vede ca ti-au reusit de minune si nu au ramas ca talpa pantofului:)) Paste fericit alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuu, a fost taree bun! O sa repet si cu alte garnituri. Multumesc de urari, am sabatorit putin mai traditional, fara computer, asa ca mai tarzior ajung gandurile bune catre tine. Tare ma bucur ca am gasit oameni deosebiti ca tine cu care impartasesc aceasta placere - bucataria asiatica - si nu numai! Eu zic ca e si asta unul din darurile pe care Dumnezeu mi le-a facut.

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Multumesc. Sarbatori luminate in continuare si scuze ca raspund asa de tarziu.

      Ștergere
  7. HRISTOS A INVIAT!
    Paste Fericit si luminat impreuna cu cei dragi!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails