luni, 26 martie 2012

Omleta fiarta - Provocarea secreta

Provocarea secreta pe care  ne-a propus-o Ama pe blogul ei, in aceasta luna martie, mi-a adus ca surpriza blogul lui Teo Gospodini. Acuma, sper ca nu va asteptati sa va spun ca e un blog mai putin cunoscut, pentru ca ar insemna sa spun o mare prostie. Orice reteta ai cauta pe internet motorul de cautare te trimite si la blogul lui Teo, care are o referire demna de luat in seama. Eu am descoperit o doamna tanara, cu multa vointa si aplecare, care are si un capitol de retete ilustrate, care sunt scurte, precise, foarte usor de facut. M-a mai bucurat ceva: mi-a fost greu sa ma decid pentru o reteta pentru dieta Rina pentru ca erau multe care indeplineau criteriile de combinare. Pe toate blogurile am gasit idei interesante, deosebite, dar aproape mereu a trebuit sa le adaptez la dieta, fara a le schimba radical insa. De data aceasta, surpriza, am respectat toate indicatiile lui Teo la aceasta reteta dietetica dar tare gustoasa.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie pentru o persoana:
2 oua
1 albus de ou (asta e contributia mea, ca-l aveam in frigider de cu seara)
sare, piper, proaspat macinat
2 linguri pline cu rondele de masline verzi umplute cu gogosari
50 g ciuperci proaspete
3 rosii cherry
2 frunze de busuioc
1 punga cu inchidere tip ziploc (eu am folosit una obisnuita)

Ciupercile, sterse bine, curatate se toaca cubulete potrivite.










Maslinele taiate rondele.









Ouale, albusul, sare si piper se bat impreuna.










Se pune apa la fiert intr-un vas suficient de mare. Peste ouale batute bine se adauga maslinele si ciupercile, iar compozitia rezultata se pune intr-o punga. Se inchide cu grija, ca sa se poata desface usor dupa fierbere, printr-un nod neterminat. Eu n-am avut punga cu fermoar suficient de mare. Se pune punga in vasul cu apa si se ferbe la foc mediu circa 15-20 de minute.









Se scoate din punga dupa ce se mai raoreste putin, se feliaza si se asezoneaza cu rosii cherry taiate jumatati si frunze de busuioc taiate fasii, pentru o aroma deosebita. 










Mi-am propus sa fac o varianta picanta si cu alte legume.








 Stiu, cand auzi ca e fiarta esti tentat sa crezi ca nu e la fel de gustoasa ca cea prajita. Nu este deloc asa!


5 comentarii:

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails