sâmbătă, 19 decembrie 2015

Pancakes cu porumb si pesto la Provocarea secreta

Luna aceasta e mai speciala decat altele si asta nu pentru ca sunt sarbatori mai multe si obligatii de tot felul, ci pentru ca la mine este perioada cea mai grea in care ma napadesc amintirile. Fiind o balanta - chiar daca una cam obsedata de echilibru - trec usor de la o stare la alta si am nevoie de mai mult efort sa ma repun pe linia de plutire. Una peste alta, una din activitatile in care am marsat in octombrie s-a sfarsit prost, cu un consum exagerat de nervi si oboseala. A fost la inceputul lunii si Blogger Conference Winter Edition, dar acolo a fost doar cu acumulare de lucruri interesante si socializare cu prieteni mai vechi sau mai noi. In fine, pentru ca sunt multe lucruri de facut, m-am straduit ca la Provocarea secreta de luna asta, in care gazda este Stefania Anastasiu pe al ei blog, sa-mi onorez participarea din timp. Sortii au decis ca eu sa rasfoiesc si sa aleg o reteta de pe blogul Monicai Horoiu. M-am gandit initial sa aleg ceva mai de sarbatoare, sa profit de ocazie si sa-mi dau silinta pentru ceva mai complicat. Imi pare foarte rau ca starea sufleteasca nu mi-a permis sa aleg de la Monica ceva mai impresionant. Am ales aceasta reteta de pancakes pentru ca m-a incitat ideea si pentru ca aveam pesto de leurda homemade in frigider si m-am gandit ca se vor intelege perfect. Si asa a fost. Ideea e ca la Dieta Rina, asta este o combinatie nepermisa, deci... pas.

COMBINATII NEPERMISE LA DIETA RINA
Aveti nevoie de:
200 g porumb din conserva, scurs bine de lichid
50 g ceapa rosie tocata
1 ou
20 ml apa minerala
2 linguri ulei de masline
70 g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri patrunjel verde tocat marunt
sare, piper proaspat macinat

pesto de leurda pentru servire
1 rosie
boia afumata pentru un pus de gust si decor

Am pus 160 g din porumb intr-un vas, oul, ceapa si apa minerala si am mixat cu mixerul vertical pana s-au tocat toata marunt, dar nu chiar pasta. Mie imi place sa simt mici bucatele prin compozitie, dar alegerea va apartine.

Am adaugat apoi in mixtura faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul, boabele ramase intregi, uleiul si patrunjelul verde, totul amestecat cu o lingura sau paleta de data aceasta. Am acoperit cu folie si a stat sa se odihneasca la frigider compozitia cam 30 de minute. 


Inainte de a praji clatitele am verificat si echilibrat gustul de sarat si am adaugat piperul. Am prajit pe fiecare parte in tigaie antiaderenta clatite (pancakes) de marime potrivita. Daca sunt mai mari, se vor intoarce cu greutate si riscati sa nu se coaca bine la mijloc.



Cam asta este tot! Am pus pancakes, am pudrat cu boia afumata, am pus pesto pe platou si rosie. Nu e vorba doar de culoare ci si de texturi diferite. 

Despre pesto-ul de leurda gasiti informatii, eu l-am preparat primavara asta tarziu din leurda, seminte de floarea soarelui crude, ulei de masline, ceva usturoi, sare si piper. Sa nu credeti ca sunt neserioasa, dar am pierdut fotografiile facute dintr-o eroare, dar promit sa ma revansez in primavara cu reteta pas cu pas!

Merita sa incercati, este un preparat mai altfel si puteti incerca cu un pesto, asa cum propune Monica, din patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails