In aceasta luna la Provocarea secreta gazda este Kadia Yusupova si al ei blog de Retete si aventuri culinare. In urma tragerii la sorti mie mi-a revenit blogul Amei, adica Ana Maria Nicolae, initiatoarea acestei provocari. Nu am ezitat prea mult si am ales aceasta reteta de cheesecake pentru ca eu am mare incredere in Ama si tot ce am incercat de la ea a fost excelent. De ce, o sa ziceti? Pai, spre rusinea mea, am mancat dar nu am preparat nimic cu unt de arahide. Asa ca mi-am zis ca e ocazia perfecta sa incerc. A primit note maxime reteta de la persoane destul de reticente. I-am adus doua mici modificari la incrediente si una la decor, in rest am respectat originalul - de teama ca n-o sa iasa ceva pe gustul meu. Modificarea majora la ingrediente este nesemnificativa din punctul de vedere al oamenilor obisnuiti, dar cei care au intoleranta la gluten, ii rog sa respecte originalul, pentru ca Ama a folosit biscuiti fara gluten la reteta. Iar eu am renuntat si la cacao in compozitia bazei la cheesecake, dar este doar o optiune personala. Sa nu mai pierdem vremea, iata reteta.
Aceasta reteta este potrivita la ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
200 g biscuiti Belvita cu miere si alune
50 g unt topit
220 g crema de branza proaspata
180 g unt de arahide
200 ml smantana de frisca
50 g zahar
100 ml lapte condensat
cateva picaturi de extract de vanilie
ciocolata razuita pentru decor
cateva boabe de zmeura proaspata, tot pentru decor
4 frunze de menta proaspata pentru decor
Am zdrobit biscuitii, dar nu chiar praf si pulbere
I-am amestecat cu untul topit foarte bine, i-am repartizat in patru pahare joase de 200 ml, ca de cognac, presand bine si formand un strat. Le-am pus la frigider cat am facut compozitia de branza.
Am amestecat crema de branza cu untul de arahide si laptele condensat, adaugand si vanilia.
Am mixat smantana de frisca (racita bine in prealabil), intai la viteza mica apoi la viteza mare si am adaugat zaharul ca sa devina o frisca pufoasa. Am adaugat peste compozitia de branza frisca in doua etape, amestecand usor de jos in sus.
Am repartizat apoi compozitia peste blatul format in cele patru pahare. Am pus deasupra ciocolata razuita, boabe de zmeura si cate o frunza de menta pentru mai multa prospetime si aroma. Apoi, trebuie sa aveti rabdare sa stea 2 ore la rece in frigider.
Tot ce pot sa va spun este ca mi-a placut teribil combinatia si in mod cert am sa mai fac atunci cand voi avea pofta de dulce.
Va recomand sa incercati si voi pentru ca are un gust deosebit.
M-ati nimerit foarte bine cu aceasta reteta. Cheesecake-ul este desertul meu preferat si printre primele pe care am invatat sa le fac. Copiii mei o adora! Desi eu nu faceam cu biscuiti belvita, este totusi o idee foarte buna, au o aroma mult mai placuta decat petit beurre pe care ii folosesc, desi nu ma plang nici de gustul lor. O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri, am ales acesti biscuiti ca imi place gustul de cereale si textura lor mai mult decat a altor biscuiti. Daca va plac altii sau nu aveti voie gluten, folositi in consecinta. Ce pot sa spun doar este ca are acest cheesecake un gust deosebit si ca merita sa-l testati. O zi frumoasa va doresc si eu!
ȘtergereCred ca o sa ai mare succes cu reteta asta de cheescake. Arata bine fi daca se pregateste atat de repede are o bila mare alba. Spor la prajiturit.
RăspundețiȘtergere