marți, 31 martie 2015

Clatite umplute cu salata de morcov si telina la Provocarea secreta

Luna martie la Provocarea secreta gazda este Paula Iulia Gafitescu, iar sortii au decis ca blogul lui Lili este cel de pe care voi alege o reteta. M-am tot invartit in cerc, incercand sa nu ma decid din nou asupra unui dulce, dar si asa mi-a fost greu sa aleg o reteta din multitudinea de posibilitati. In final m-am decis pentru aceasta reteta de clatite de post cu umplutura de cruditati. Am fost incantata de rezultat si de gust asa ca ma prezint cu ea, desi reteta per ansamblu nu este de post. Doar clatitele sunt de post! Mai vreau sa fac o precizare legata de dieta: avand in vedere ca din aceste cantitati ajung 3 clatite la pranz si doua seara, cred ca nu este asa mare problema ca aceasta umplutura este insotita si de clatite la cina; clatitele sunt subtiri, sunt din aceleasi ingrediente ca si painea, deci cred ca se justifica incadrarea, chiar daca la limita, pentru ca seara la ziua de Proteine nu se consuma paine.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie:

pentru aluatul de clatite
1 cup de faina (puteti folosi si alt vas de 250 ml capacitate)
1 praf de sare
1 dreptunghi de 2x1 cm de drojdie proaspata - cam 3 grame au fost
1 cup de apa calduta

pentru umplutura
50 g morcov razuit
50 g radacina de telina razuita
cateva frunze de macris proaspat din jardiniera proprie
sare, piper proaspat macinat
125 ml iaurt grecesc cu 10% grasime
1 lingurita de hrean ras (sau dupa gustul fiecaruia)

Am pus faina, sarea, drojdia intr-un vas si am turnat apa calduta in fir subtire, amestecand energic cu un tel para, pana s-a omogenizat si avea aspectul de smantana subtire. Daca faina pe care o folositi cere mai multa apa, puteti sa mai adaugati 2-3 linguri, ca sa arata ca un aluat de clatite obisnuit, nici prea subtire, nici prea dens. 



Am lasat apoi aluatul in loc fara curent de aer (cuptorul cu microunde, oprit desigur) sa se odihneasca si sa dospeasca circa 30 de minute.

Am copt apoi 5 clatite subtiri, nimic deosebit, cam de 15 cm diametru.


Am lasat sa se racoreasca putin clatitele cat am facut umplutura de cruditati. Am amestecat legumele cu sare, piper, iaurtul si am potrivit gustul cu putin hrean ras.


Am umplut apoi clatitele, ruland putin mai strans si le-am pregatit pentru sedinta foto, dar poftind sa le gust.

Nu-i asa ca arata deosebit? Si gustul este special, cu texturi diferite, prospetime si un pic picante. Acuma, daca nu va place cu hrean, nu-i bai, il excludeti! dar eu zic ca merita sa gustati propunerea mea.

Sa aveti pofta!

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc de apreciere, chiar sunt foarte bune! O alternativa mai altfel la ceva cu care suntem obisnuiti

      Ștergere
  2. Foarte mult imi place reteta.
    Si clatitele si umplutura sunt pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac. Eu am fost curioasa si apoi foarte incantata. Oricum, e altceva decat ce stiu ca si clatite obisnuite la antreu.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails