marți, 2 septembrie 2014

Rulouri cu mozzarela si rosii uscate la Provocarea secreta


In aceasta luna august sunt si gazda la aceasta provocare! A pornit totul de la Ana Maria Nicolae, adica Ama si a ajuns la mine. M-am straduit ca sortii sa nu incurce lucrurile si dupa mici peripetii am transmis fiecaruia ce blog am repartizat. De-abia astept sa vad ce surprize vor fi, desi este o luna in care multi pleaca in vacanta si este greu de tinut pasul. Mie mi-a revenit blogul Adelei Zilahi, Ceva bun, ceva dulce. Luna asta am vazut foarte multe dulciuri, pe unele chiar le-am testat in fuga, neapucand sa le pun pe blog, asa ca am ales ceva sarat, numai bun de consumat langa ceva bere rece cu prietenii, adica aceste rulouri. Sper sa va placa ce am ales si mai ales sa va tentez sa incercati.
ACEASTA RETETA FACE PARTE DIN COMBINATII NE PERMISE LA DIETA RINA
Va trebuie:
pentru aluat
250 g faina
10 g drojdie proaspata
25 g unt moale
un praf sare
1 lingurita zahar
115 ml lapte caldut

pentru umplutura
9-10 felii de rosii uscate marinate in ulei de masline cu busuioc (depinde cat sunt de mari)
25 ml suc de rosii (productie proprie)
125 g mozzarela
pentru cine nu are rosii aromate se adauga busuioc uscat

Aluatul este unul cat se poate de simplu. Din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit de tare. Nu se insista foarte mult, eu l-am framantat vreo 5 minute doar. Apoi l-am strans intr-o bila, l-am pus in cuptorul cu microunde incalzit la dospit vreo ora.



Am taiat mozzarela felii subtirele, si am tocat rosii uscate, scurse din ulei, marunt.



Am intins aluatul dospit, fara ajutorul fainii, se comporta foarte bine si este elastic, intr-o foaie dreptunghiulara cam de 1 c grosime maxim. Am intins sosul de rosii  pe foaie cu lingura uniform, am presarat rosiile uscate tocate si apoi am pus feliile de mozzarela. Aici ar fi trebuit sa presar si ceva busuioc uscat, dar cum eu am pus rosiile uscate in ulei de masline cu frunze de busuioc, mi s-a parut ca nu mai era cazul. Am rulat cat se poate de strans pe latura lunga, formand un rulou. Am taiat felii cu un cutit bine ascutit (asa ar fi trebuit) cam de 2 cm grosime, deci mi-au iesit 15 felii.  Le-am pus pe hartie de copt in tava.




Ei, la faza asta ar fi trebuit sa le mai las la odihna si continuarea dospirii. Nu am uitat, dar ma grabeam, asa ca  am pus tava direct in cuptor preincalzit la 180 de grade la copt cam 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos si mozzarela face crusta aurie


Grozave sunt la o bere!


Incercati, pentru ca sunt foarte bune de rontait!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails