Da, din cauza unei conjuncturi nefavorabile, ajung tot mai tarziu sa postez pe blog. Chiar si in situatia unor proiecte foarte dragi ca si aceasta Provocare secreta, proiect pornit acum ceva timp de la Ama. In luna iulie gazda este draga mea prietena - si tare ma bucur ca blogul mi-a inlesnit sa ne intersectam drumurile, ca altfel n-am fi ajuns sa ne cunoastem poate niciodata! - Geta Cipaianu, adica Pansy, asa cum o stiti cea mai multa lume. Tragerea la sorti si manuta ei fermecata mi-a adus ca blog asupra caruia sa-mi arunc privirile cel al Cristinei. Cristina este inca una din persoanele deosebite pe care le-am cunoscut destul de recent si alaturi de care sunt implicata intr-un alt proiect. Deci am fost destul de norocoasa ca asa am avut timp sa rasfoiesc mai cu atentie blogul si sa aleg o reteta. Pur si simplu acesti biscuiti au "sarit" la mine sa la acord atentie! Iata povestea lor.
Aceasta reteta este pentu ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
150 g faina de naut macinata fin
½ lingurita sare de mare
60 ml lapte caldut
25 g unt moale
Optional
Seminte (am uitat sa folosesc de data asta,
dar voi incerca in viitor)
Sare de mare cu granulatie mare
50 g faina de naut, cu aproximatie, pentru intins alauatul si formarea biscuitilor
Am pus faina, sarea intr-un bol, am amestecat si am
adaugat laptele si untul omogenizand bine. Am pus in folie alimentara la
frigider pentru vreo ora, o ora si ceva.
Am scos aluatul, care ramane umed si lipicios si
cu ajutorul fainii de naut si a unei vergele am intins cate putin aluat in
foaie de 0,5 cm si am taiat dreptunghiuri. Ba chiar am incercat sa fac un
biscuite rotund. I-am pus apoi pe hartie de copt intr-o tava. Le-am facut mai intai gaurele cu o furculita, i-am presarat cu sare si i-am pus la copt in cuptor
incins in prealabil la 175-180 grade, pe raftul cel de sus, pentru 10-15
minute.
Cred ca un cuptor cu ventilatie este mai bun in situatia asta, dar este
doar o presupunere.
Asta ar fi in mare povestioara, dar de fapt nu se termina aici.
Initial m-am dat smechera - de fapt uitasem
amanuntul specificat clar de Cristina ca trebuie sa te ajuti de faina - am
constatat ca este extrem de lipicios aluatul si am inceput sa bomban ca mi-am
pierdut indemanarea!!! Ce ti-e si cu neatentia asta!
De asta nu arata perfecti,
i-am lasat intentionat asa in imagini ca sa invatati din greseala mea.
Ce pot sa spun? Vi-i recomand, sunt neasteptat de gustosi si
i-am rontait asa ca pe saratele. Era buna si o bere, dar... de data asta m-am multumit sa le
savurez gustul, asa simpli.
In loc de concluzie: O sa-i incerc si cu seminte de in, mac, nigella,
poate chiar susan.
Foarte tare!
RăspundețiȘtergereEsti singura, de care stiu eu, care a incercat reteta aceasta si-ti multumesc pentru asta! De foarte multe ori sunt alese pentru incercare retetele simple si cunoscute. Prin urmare, din sutele de retete publicate de mine pe blog, constat cu uimire si usoara tristete ca doar 10-15 retete sunt cautate si incercate.
Multumesc Elena pentru surpriza asta frumoasa! Chiar daca spui ca biscuitii tai nu au iesit fotogenici, mie mi se par mult mai frumosi decat ai mei :D
Iti doresc o zi minunata! :*
Cristina, nu pot sa explic suficient de elocvent cat de bine imi pare ca esti printre oamenii pe care soarta mi i-a adus in cale! Eu sunt de parere ca uneori Dumnezeu ne scoate in drumul nostru oameni cu un anumit scop, numai ca noi nu reusim sa-i "vedem" intotdeauna. Eu daca am anumita empatie cu persoana care gestioneaza un anumit spatiu, scotocesc si caut tot felul de retete care au ceva deosebit ca tehnica, ingrediente, ceva cu care nu te intalnesti frecvent si testez. Au fost asa de buni acesti crakers ca si acuma imi pare rau ca nu am fost mai inspirata ca sa-i pun cat mai bine in valoare. Un weekend placut!
ȘtergereCe imi plac biscuitii sarati! Am sa-i incerc si eu, multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereE minunata reteta aceasta, o voi proba si eu, chiar am o punga de faina de naut :) .
RăspundețiȘtergerecombinatia de leguminoase - naut in cazul nostru - si lactate nu este buna pentru sanatate
RăspundețiȘtergereMda, in principiu multe nu sunt bune. Daca va deranjeaza, trebuia sa sugerati dvs o varianta. Eu chiar m-am gandit la lapte de cocos din cel gras si care ar elimina astfel untul si laptele. Poate incerc si va las aici impresiile. Dar daca decretati ceva, corect ar fi sa duceti macar un argument.
Ștergere