luni, 23 septembrie 2013

Mufins cu telemea la "Provocarea secreta"

Proiectul "Provocarea secreta", pornit de la ideea Anei-Maria Nicolae, adica Ama, continua. In luna septembrie gazda este Daiana de la Simplu si bun. De data asta sortii au decis ca eu sa primesc chiar blogul Amei, asa ca am ales aceasta reteta. Sper sa va placa alegerea mea, pentru ca mie mi-au placut aceste mufins sarate. Data viitoare voi incerca cu branza de burduf, pentru ca am primit una tare buna de la cineva darnic. Cum despre Ama nu am cuvinte sa va explic cat de mult imi place blogul ei, pe care gasesti tot felul de retete, dupa pofta inimii, ba chiar si pentru copilasi muuuuulte idei de retete. Deci sa trecem la reteta promisa.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru 6 mufins:
150 g faina alba
70 g telemea (eu am avut una mai nesarata, dar faceti dupa cum va place)
1 lingurita marar verde tocat
5 g praf de copt
150 ml apa rece (200 de ml era in reteta, dar, faina mea fiind de la tara, nu cumparata din comert, are probabil un alt grad de absorbtie)
6 ciupercute mici brune feliate

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am turnat apa rece cate putin, am amestecat cu o lingura pana s-a format un  aluat putin mai dens decat cel de chec. Am adaugat mararul si branza faramata cu furculita.


Am pus in 6 forme de mufins de silicon, unse putin cu ulei, amestecul, distribuindu-l in mod egal. Am pus deasupra feliute de ciuperci.


Am dat la cuptor incalzit circa 30 de minute, la temperatura de 180-190 de grade. Se poate face un test cu scobitoarea.

Au crescut tare frumusel, nu? Apoi le-am mutat in hartii colorate, pentru impresia artistica.

Stiu, nu e mare filosofie, puteam sa aleg o reteta mai sofisticata, dar imi ramasese gandul la ele de cum le-am vazut si nu am rezistat tentatiei.
Eu le-am insotit de o salata de varza proaspata cu marar si rosii galbene. Deh, asta a fost ideea mea, voi poate aveti una mai buna!


Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails