O salata hranitoare, dar usoara, ca sa nu stati pe caldura asta la aragaz, decat daca va e pofta de dulce cumva. Nu necesita cine stie ce pregatire, dar daca va ganditi de seara cumva la ea, puteti pune carnea la marinat in frigider pentru a doua zi. Nu-i bai ca sta ceva mai mult! E suficient insa si daca sta 30 de minute. Deci, hai sa vedem cum vi se pare...
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
200 g piept de pui sau pulpe de pui dezosate
2 linguri sos de soia light
2 linguri zeama de lamaie proaspat stors
2 linguri ulei
piper proaspat macinat
50-60 g frunze de macris (Rumex acetossa)
2 linguri frunze de patrunjel verde tocat
5-6 rosii cherry (eu am avut un mix, dar cele mai multe portocalii, dulci si bune!)
sare, piper proaspat macinate
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita ulei de masline
Carnea tocata din cutit fasii mai mici sau cum va place se amesteca impreuna cu zeama de lamaie, sosul de soia, 1 lingura ulei si piperul. Se acopera si se lasa la odihna cel putin 30 de minute.
Se pune in tigaie lingura de ulei ramasa si se pune carne la inabusit cu tot cu marinada si se amesteca pe toate partile pana se evapora lichidul si se rumenesc usor bucatelele.
Se lasa la racit carnea. Se toaca macrisul, se taie rosiile si se amesteca cu patrunjelul verde tocat si carnea racita. se condimenteaza, se adauga lingurita de ulei si de zeama de lamaie.
Nu folositi otet la salata asta ca-i stricati nota fresh si nu prea merge cu puiul.
In rest simplu de tot si in cateva minute aveti o masa de pranz sau o cina excelenta.
Sa aveti pofta!
o reteta reusita si o combinatie sanatoasa si delicioasa de ingrediente, a iesit super si abia astept sa o incerc si gust :)
RăspundețiȘtergere