Provocarea "Bucatar curajos". Autorul ideii Ama. La sectiunea Dulciuri din luna martie a ales Cristina Pana de pe al ei blog, Cristina's world, un dulce foarte pufos si aromat. Cum aproape orice preparat cu mac imi trezeste curiozitatea si ma tenteaza, l-am testat destul de repede. Cu ocazia asta am constatat ca mi-ar trebui o forma ceva mai mica de guguluf, ca ar fi iesit mai inalt si mai aratos de atat. In rest, este perfect.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
250 g margarina de prajituri
4 oua
180 g zahar
400 g faina
2 lamai
1 plic praf de copt (cu sofran am pus eu)
100 ml smantana de frisca
2 linguri lichior de lamaie (productie proprie)
50 g mac
200 g zahar pudra pentru glazura
1 praf de sare
Margarina moale, taiata cuburi o punem in mixer, langa galbenusuri, 100 g de zahar si mixam totul 2-3 minute.
Se adauga jumatate din faina amestecata cu praful de copt si smantana de frisca.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie restul de 80 g zahar pana ajunge ca o bezea.
Se adauga bezeaua cate putin in compozitia de oua si margarina, alternand cu restul de faina. Compozitia trebuie sa fie spumoasa.
Se imparte in doua parti cat se poate de egale, in una adaugand coaja de la lamai si 2 linguri de zeama iar in cealalta macul si lichiorul.
Se unge o forma de guguluf, se pune intai compozitia cu mac si apoi cea cu lamaie deasupra si se amesteca usor cu o furculita sau o scobitoare. Se coace in cuptor incins la 180 de grade circa 45 minute.
Se face testul scobitoarei. Apoi se lasa la racit pe un gratar. Se face apoi glazura frecand zaharul pudra cu restul de zeama de lamaie si turnand pe deasupra.
Este aromat, pufos si gustos.
Ideea este ca la dieta... cam o feliuta ar fi de ajuns!
Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.
RăspundețiȘtergereLook at my website - Mario Lemieux Jersey