Luna aceasta am primit la "Provocarea secreta", initiata de Ama acum mai bine de un an de zile, dar gazduita in aceasta luna de Laura si Mimmi, un blog nou. Am fost tare bucuroasa si l-am frunzarit cu placere, este Giorgia Cooking, si apartine Giorgianei Olaru Ghita. Fiind un pic cam aglomerata, am ales ceva usor dar foarte gustos, niste biscuiti norvegieni. Sunt foarte buni la o ceasca de cafea sau de ceai, asa ca nu ezitati sa-i incercati.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
300 g faina
1 galbenus crud
1 galbenus fiert
150 g unt
70 g zahar
1 praf de sare
pentru ornat
1 galbenus
fulgi de migdale
Am pus intr-un castron faina, zaharul, galbenusul crud si cel fiert, zdrobit bine in prealabil si untul la temperatura camerei, dar taiat cuburi, sarea.
Am amestecat cu furculita la inceput si apoi cu degetele, dar doar pentru a forma aluatul, ca sa nu se incalzeasca foarte mult de la maini. L-am facut cat o minge mica, l-am invelit in folie transparenta si l-am azvarlit in frigider vreo jumatate de ora, poate mai mult.
L-am scos de la frigider, l-am aplatizate si intre doua folii transparente alimentare am intins o foaie nu foarte groasa, maxim jumatate de centimetru.
Ei, aici e aici, formele de tarte care ar fi fost frumoase la taiat, cu magini dantelate, erau prea mari pentru niste biscuiti, asa ca am improvizat. Dar nu sunt dantelati, asta e!
Am taiat toate formele si am insirat biscuitii pe hartie de copt, intr-o tava. I-am uns cu galbenus si am pus fulgii de migdale. M-am gandit ca niste fluturasi (sau aproape) ar fi draguti pentru acesti biscuiti. Bine, nu mi-a reusit la toti, dar macar am incercat.
Am dat tava la frigider vreo 10-15 minute cat am incalzit cuptorul cam la 180 de grade. I-am pus in cuptorul incalzit, la mijloc, ca sa-i ia caldura egal, si i-am copt cam 10-12 minute. Nu mai mult, ca se ard usor.
Sunt tare buni, 2-3, langa un ceai aromat sau langa o cafea. Nu sunt gretosi de la unt, nu foarte dulci, numai buni.
Incercati neaparat!
Cat de bine merg langa un ceai, o cafea.Chiar buni!
RăspundețiȘtergereDa, sunt excelenti. Oricine va fi impresionat daca pui alaturi cand ii oferi in ceai sau o cafea cativa biscuiti din astia. Se pot pastra in cutie, dar nu cred ca rezista mult pentru ca sunt buni.
Ștergere