joi, 28 iunie 2012

Pasta de mei la Provocarea secreta

De data asta  am fost o privilegiata a sortilor. La actiunea draga mie "Provocarea secreta", initiata de Ana Maria Nicolae pe blogul ei Cu Ama in bucatarie, blogul desemnat este chiar al Amei. M-am bucurat tare mult pentru ca blogul ei este mereu surprinzator, plin de idei, informatii si pe care gasesc mereu foarte multe retete potrivite cu Dieta Rina. In afara de asta, prezentarea este intotdeauna deosebita si te lasa cu o pofta sau o curiozitate greu de stapanit. Mi-a fost extrem de greu sa aleg ceva si cand frunzaream am dat peste doua articole care mi-au trezit curiozitatea, pentru ca se refereau la mei. Stiam vag ca se poate consuma, il intalnisem in magazinele naturiste, dar nu apucasem sa-l incerc. Asta era o ocazie potrivita, mai ales ca Ama spune ca este un aliment oarecum nedreptatit, dar cu multe calitati. Asa ca am ales reteta aceasta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
150 g mei decorticat
80 g morcov
45 g miez de nuca
1 lingurita sare
3 linguri ulei de masline
piper proaspat macinat
1 lungurita pudra de galangal
fulgi de chili pentru decor
1 lingura zeama de lamaie (optional)
40 ml apa de la fiert meiul

Meiul decorticat pe care l-am folosit











L-am pus la fiert fara sare cu aproximativ 500 ml apa in oala sub presiune pentru 15 minute. Prea mult insa, pentru ca nu stiam in cat timp este suficient de fiert. Nu lasati mai mult de 10 minute!









Morcovul l-am fiert la abur, iar nuca am zdrobit-o putin.











Am pus in blender meiul, morcovul, nuca, sarea, galangalul, piper si putina zeama de la fiert, plus uleiul. Am adaugat si zeama de lamaie, cam o lingura si am mixat pana s-a format o pasta. 











Este foarte buna cu biscuiti sarati, crackers. 









Daaaar, nu lasati sa fiarba prea mult meiul, cum am facut eu din greseala! Eu am scuza ca era cald si am pus kukta in functiune si nu am mai gatit mei pana acum. Ar fi trebuit sa fie mai densa...










Gustul insa a fost excelent, asa ca incercati! Eu voi testa si zeama de mei, propusa de Ama.

3 comentarii:

  1. O reteta interesanta, nu am mancat nicioata asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. dar ai uitat sa mentionezi cum se coc, la ce temperatura . voi incerca si eu neaparat aceasta reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg intrebarea, deci ce sa se coaca? Pasta de mei? Nu ai citit atent evident. Biscuitii aceia pe care i-am folosit nu i-am preparat eu, daca despre ei era vorba. Sincer, as fi preferat sa te semnezi si sa fie mai explicita intrebarea.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails