duminică, 19 iunie 2011

Dulceata de rubarba, capsuni si portocala

Stiti deja de ce am lipsit. M-am gandit sa va testez si eu cu o serie de dulceturi. Este sezonul lor, nu? Prima din seria surprizelor dulci este cu rubarba, pentru ca intamplator am luat din Kaufland niste tije de rubarba (revent) si nu puteam sa pierd ocazia sa va arat ce am facut cu ele. Aproape toti ati auzit de rubarba sau revent (Rheum Rhabarbarum). Este o planta destul de comuna de la care stiu ca se folosesc doar tijele, preparate in multe feluri, dar de cele mai multe ori in deserturi. Mai multe aici, iar retete gasiti pe internet destule ca sa testati. O precizare importanta: toate dulceturile si gemurile care apar pe blog se consuma in cantitati infime la dieta.
Aceasta retete este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
3 tije de rubarba (revent)(aproximativ 270g)
300 g capsuni
270 g zahar
1 portocala
2 frunze frumoase de indrusaim (Pelargonium citrosum)
100 ml apa
1 lingurita pectina naturala pulbere


Tijele frumoase, spalate









Curatate de pielita, tocate cuburi si puse in vasul pentru dulceata









Deasupra se pune zaharul, portocala curatata si taiata felii subtiri si 100 ml apa.









Se fierbe 10 minute la foc iute, adunand spuma care se formeaza. Se adauga capsunile taiate jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari sunt.









Dupa un clocot se adauga frunzele de indrusaim spalate








Se mai fierbe 2-3 minute, apoi se adauga pectina dizolvata  cu 1 lingura de sirop din dulceata in fierbere si se mai lasa un minut









Se intrerupe focul, se lasa sa se linisteasca un minut si se pune in borcane sterilizate.










Este o bunatate. Capsunile i-au dat aroma speciala, portocala in locul lamaiei si combinatia cu reventul m-au impresionat.










Nu degeaba mi-am propus sa va arat niste combinatii neobisnuite, asa ca va provoc sa va testati gustul. Surpriza este inclusa!









Sper ca ati remarcat ce culoare frumoasa are?


7 comentarii:

  1. Da...arata exceptional de binr si , sincer , eu sunt cu gira cascata ;a ingredientele acelea de care nu am auzit pana acum.... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. arata tare tare bine, asa ca am sa ma multumesc cu pozele, aici am ajuns deja la pepene rosu , capsuni la anu' :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ohhho foarte interesanta combinatia.chiar ca are o culoare foarte frumoasa si cred ca si gustul e grozav.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. bine ai revenit! si cu ce bunatati ne intampini!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana-Maria, de care ingrediente nu ai auzit? Reventul sau rubarba la voi in Banat este mult mai cunoscuta decat in Bucuresti, unde suntem nevoiti s-o cumparam importata din alte tari. Cat despre indrusaim, este o muscata aromata, cand freci frunzele acelea delicate si zimtate, care sunt pufoase, se elibereaza o aroma lamaioasa si parfumata. Pe la noi se pune la dulceturi mai putin aromate, sa le dea un ceva aparte, cum e la ciresele albe de exemplu.

    Furnicuta, la noi inca se mai gasesc capsunile, pentru ca au aparut mai tarziu cele din productia interna, iar rubarba a lipsit o perioada din supermarket. Eu iti recomand s-o incerci pentru ca surpriza va fi pe masura.

    Sarah, multumesc. Din pacate nu-ti pot trimite decat virtual o portie, ca pana in Pakistan n-ar mai ramane neam , avand in vedere ca orientalii sunt mari amatori de dulce.

    Zazuza, multumesc mult de primire. Cum am spus si pe FB, mai am cateva, surpriza dupa surpriza combinatiile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Level Your Reputation in Glowing Thailand for any Long lasting Quest

    My homepage :: plastic surgery seo
    Stop by my webpage ; plastic surgery internet marketing

    RăspundețiȘtergere
  7. This design is incredible! You definitely
    know how to keep a reader amused. Between your wit and
    your videos, I was almost moved to start my own
    blog (well, almost...HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more
    than that, how you presented it. Too cool!
    Feel free to visit my weblog ; www.bacalaomargon.com

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails