luni, 23 ianuarie 2012

Participarea la provocarea "Dulce Romanie"





Despre aceasta initiativa nu cred ca este cazul, datorita longevitatii ei, sa va mai dau amanunte. Deja stiti care are peste un an si luna de luna are noi participanti. Initiativa a avut-o Mihaela care aruncat provocarea de peste ocean, cu gand de a ne pune inaginatia la incercare, sugerand o tema anume pentru fiecare luna si care sa se imbine cu traditia romaneasca. Gazda de luna asta este Adina (Mitinita), care ne-a propus ca citricele sa fie vedetele retetelor noastre si ceva idei privind detoxifierea organismului. m-am limitat la o salata, pentru ca eu folosesc citricele cu succes la salate. Pe langa asta, ma rezum sa nu dau sfaturi, ci sa propun un mix fresh pe care il folosesc cu succes, atunci cand vreau sa sar peste o zi mai grea din punct de vedere culinar sau ca inlocuitor al fructelor de la micul dejun din Dieta Rina. Stiu ca promotoarele dietei sustin ca e de preferat sa te rezumi la un fruct, dar la mine a dat rezultate acest mix, care este una din variante.

Aceasta reteta este pentru ziua de Vitamine sau Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
pentru salata
1 avocado
1 castravete
sare, piper negru proaspat macinat
zeama de lamaie
2 rosii cherry
1/2 grapefruit
fulgi de migdale
1 tija de telina (apio), eu am pus un miez din intreaga tufa
marar pentru decor


pentru mixul fresh
1 tija telina (apio) - 3/4 din ea, varful l-am pastrat pentru decor
1/2 grapefruit - doar zeama
1 portocala - doar zeama
1 morcov
1 mar
un praf mic de sare


Am curatat si tocat telina, rosiile si avocado, presarate cu putina sare si piper









Am taiat grapefruit-ul dupa curatare in felii, intre camasile care imbraca feliile, recuperand zeama.
Am amestecat legumele cu zeama de grapefruit si am pus cu ajutorul unei forme cilindrice - pentru efect bineinteles! - salata pe farfurie. Castravetele curatat in dungi l-am taiat felii subtiri si am imbracat salata. Am ornat cu marar si am adaugat alaturi felii de grapefruit peste care am presarat fulgii de migdale.









Daca ramane asa este minunata pentru ziua de Vitamine de la dieta. Daca o consumati cu niste lipie sau grisine, este foarte buna la ziua de Carbohidrati. De voi depinde!









Mie mi-a placut simpla combinatia, dar daca nu sunteti un fan al fructului de avocado, va sugerez sa-l asociati cu lipie, paine integrala sau grisine simple. Si inca o imagine, asa de impresie artistica:










Ei, acest mix fresh eu il folosesc ori de cate ori simt nevoia de ceva usor si proaspat, dar care pentru mine este si un mic dejun uzual. Nu intotdeauna aceasta este combinatia, dar aceasta e cea mai frecventa pentru ca este echilibrata ca fibre. Cu exceptia bucatii de telina care este pastrata ca decor, restul legumelor le pun in blender si, cam atat.










Sper sa va placa propunerile mele, chiar daca nu sunt sofisticate, ci m-am rezumat la ceva cat mai simplu, ca sa va arat ca oricand puteti improviza ceva delicios si usor.









Daca o sa va plangeti de efecte secundare, inseamna ca aveti o colita usoara si nu suportati prea bine cruditatile. Har Domnului, asta imi lipseste din decor, asa ca eu consum multe legume si fructe proaspete, netratate termic.

3 comentarii:

  1. gustos, sanatos si frumos :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai ales o reteta perfecta pentru aceasta luna.Si eu sunt adepta legumelor si fructelor proaspete,am facut un smoothie fetitelor mele si l-au baut cu atata pofta,nici ciocolata nu o savureaza cu asa drag.Multumesc ptr participare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gustul legumelor si fructelor proaspete nu se compara cu al celor congelate .
    Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails