miercuri, 18 ianuarie 2012

Budinca de orez Cupcakes si provocarea secreta

Mai stiti initiativa surprinzatoare pe care a avut-o Ama, Provocarea secreta? Mie mi-a atras atentia imediat si am participat luna trecuta la prima editie. Nu trebuie decat sa va inscrieti pe mail, Ama face o tragere la sorti a celor inscrisi si repartizeaza fiecaruia un blog de pe care trebuie sa alegi o reteta si sa o prepari, dar mai multe aflati aici. Surpriza este devoalata de Ama pe 27/28 ale lunii cand intr-o parada de gala se vad retetele alese si preparate. Am fost asa de incantata incat a doua oara am rasfoit cu meticulozitate blogul repartizat si am remarcat cu placere iubirea ce razbate din vorbele care insotesc retetele. Ema, caci al ei blog mi-a fost hotarat de destin, este o mamica devotata, care se straduie sa faca tot felul de bunatati pentru familia ei. Eu am o problema cu dieta mea, asa ca sunt fortata sa aleg conform principiilor ei din retete, dar oricum a fost greu sa decid. Am ales aceasta reteta, am fost incantata de rezultat, am facut modificari minore la preparat si sper ca Ema sa nu se supere pe mine.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
200 g orez cu bobul lung (dar pentru 6 forme de briose ajung 150 g)
un praf de sare
25 ml apa
250 ml lapte
3 linguri zahar
un praf nucsoara
coaja de la 1/2 lamaie
1/2 pastaie vanilie 
2 oua
2 linguri alune macinate (in original nuca de cocos deshidratata)
putin unt sau ulei pentru uns formele
1 mar
scortisoara pudra
2-3 linguri zahar brun


Orezul










spalat, cu sare si apa l-am pus la fiert pentru 10 minute. Am adaugat laptele si zaharul si am mai lasat sa fiarba circa 10 minute la foc mic, in vas acoperit. 










Am oprit focul, am pus prosop de hartie si capacul si am lasat sa stea 10 minute asa, sa se umfle frumos bobul de orez, dar sa ramana onctuos, nu uscat complet. Apoi am lasat descoperit sa se racoreasca.










Am adaugat coaja de lamaie si nucsoara si am amestecat.










Am adaugat miezul de la pastaia de vanilie si cate un ou, pe rand, batut in prealabil.










Am uns formele de silicon, puse intr-o tava, cu unt si am pus alunele macinate in fiecare forma.










Marul (pentru ca are o forma haioasa!)










Am pus in fiecare forma din compozitia de orez (mie mi-a mai ramas si am pus intr-un vas mic de yena uns si am copt separat). Marul curatat si taiat felii l-am folosit la ornat formele. Am presarat scortisoara si zahar brun.










Am pus in cuptor incins, dar la foc mediu (aproximativ 180 grade) 20-25 de minute.  Trebuie sa se gratineze usor marul deasupra.









Poate fi servit acest desert cu dulceata, gem din fructele preferate sau sirop de artar sau miere, fiecare dupa gust. Eu am folosit dulceata de rubarba (revent) aromata si usor acrisoara.









Este un desert care reinventeaza clasicul orez cu lapte si merita sa va testati gustul in ce combinatie doriti!

5 comentarii:

  1. e o zodie a orezului vad :)), ca si eu tot orez am pus azi :). notat reteta, ia sa-mi fac eu de cap cu ea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a intamplat sa aleg de pe blogul Emei aceasta reteta, dar sa stii ca a fost tare interesanta. Am pregatit ceva cu citrice pentru "Dulce Romanie", ca sa se mai spele orezul... E o mica surpriza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru minunatiile pe care le pregatiti in bucataria dumneavoastra, v-am dedicat un premiu pe blogul meu. L-am primit si eu, desi nu-l meritam, si l-am dat mai departe unor persoane cu adevarat talentate. Felicitari!
    Premiul il gasiti aici: http://bucatariasilviei.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata si foarte bine si cu siguranta e si tare bun !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce idee grozava !!! CU SIGURANTA AM SA FAC SI EU !! ;)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails