De aceasta budinca mi-am adus aminte de curand. Am zarit printr-o revista din asta de sezon - zau ca nu mai stiu care, deci nu dati cu parul - o propunere de asa ceva si asta mi-a trezit o multime de amintiri. Pe bunica din partea mamei am avut-o foarte putin printre noi si era obligata saraca sa hraneasca o ciurda de copii pentru ca eu, invariabil ii aduceam la masa pe prietenii ocazionali de joaca. Partea buna ca cel mai des ma limitam la verii mei ceva mai mari, dar nu intotdeauna. Cum era greu sa faca fata altfel lua ceva din gradina, punea la fiert in cuptorul din bucatarioara de vara si apoi ne facea niste turte coapte pe plita sau o mamaliga mare din care luam fiecare cate o bucata si ne inghionteam la masa cu trei picioare. Vremurile au trecut demult, amintirile se sterg sau se estompeaza, mai ramane o senzatie vaga a unor gusturi pe care nu le mai regasesc. Mai tarziu, la tatal meu adoptiv, gradina mare, raiul legumelor pentru mine. Tata era viticultor, deci era o mare problema sa-l conving sa cultive fiecare bucatica de pamant ramasa libera, chiar si intre tufele din vie, unde rasarea nu se stie cum o tufa de ceapa de unde ma alimentam cu codite verzi incepand de primavara pana vara tarziu. Tot asa cu vinete, ardei, rosii, cartofi, salata verde, marar, patrunjel, leustean si altele. Idolul meu culinar, in jurul careia roiam, era o nepoata de-a tatei, femeie cu scoala de pension. De la o familie extrem de mica am intrat la tatal adoptiv intr-o familie foarte mare - asa mi se parea mie - tata fiind penultimul din 9 frati ramasi in viata. Mi-era extrem de greu sa-mi dau seama ce fel de rude eram cu unele din ele, dar cel mai important lucru era ca primisera cu bratele deschise o fetita de7 ani. Dar sa revenim in prezent. Deci, budinca asta o prepara mama vara si era tare buna si rece, cand veneam eu de la scoala. Voi o puteti incerca si in alte combinatii de legume, dar mie imi place asa.
COMBINATII NEPERMISE LA DIETA RINA - DIETA DE 90 DE ZILE.