tag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post1993521846150888825..comments2024-01-02T05:53:02.903+02:00Comments on Bucataria Elenei: Dulceata de ardei iuti cu ceapaElena Tomahttp://www.blogger.com/profile/14689538848575045898noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-17454549324427943162015-09-01T18:59:33.025+03:002015-09-01T18:59:33.025+03:00Eugen, inteleg ce spui cu mancarea cu care te-ai o...Eugen, inteleg ce spui cu mancarea cu care te-ai obisnuit in anii aceia. Eu insa am avut mereu limbrici - cum zicea mama - si tot timpul am incercat gusturi noi. Nu inseamna ca toate mi-au placut, dar am testat, adaptat, folosit cam tot ce am aflat si gasit. O prietena e vinovata care prin anii '80 si ceva m-a dus sa mananc la NanJing mancare chinezeasca. De aici a pornit si m-a luat valul cum ziceam si dupa revolutie am tot cautat diverse ca sa aflu mai multe. La inceput a fost mai greu, dar pe masura de internetul s-a dezvoltat a fost mai simplu de luat legatura cu diverse persoane, iar apoi a contribuit si aparitia modei asteia cu produsele naturiste si arome exotice si aparitia magazinelor care au inceput sa aduca diverse lucruri total necunoscute. Bine, a adus si lintea si nautul - mancarea saracilor in copilaria mea - la preturi de dumping! Cat despre dulciurile "fade", unele imi plac, dar unele sunt rezultatul unor nevoi. La reteta de dulce de care vorbesti, este asa pentru ca e faina fara gluten, fara lapte (lactoza) ca asa sunt unele situatii, dar este ciudat ca are un gust excelent si cred ca ti-ar placea. Incearca dulceata asta ca o sa ai o surpriza tare placuta!Elena Tomahttps://www.blogger.com/profile/14689538848575045898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-25258616860100654062015-09-01T18:45:31.144+03:002015-09-01T18:45:31.144+03:00Eh, mai elaborata pentru ca asa m-a apucat prima d...Eh, mai elaborata pentru ca asa m-a apucat prima data si mi-a placut. Imi propusesem sa o repet dupa reteta ta, dar m-a luat valul :)))) Pana anul trecut nu puneam nici lemongras, dar de cand am in ghiveci mai folosesc frunzele la aromat diverse asa mai discret.Elena Tomahttps://www.blogger.com/profile/14689538848575045898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-35434435467431984362015-08-31T00:20:15.213+03:002015-08-31T00:20:15.213+03:00Foarte interesanta reteta ! Parca am chef sa incer...Foarte interesanta reteta ! Parca am chef sa incerc si eu sa o prepar acum ca am citit-o ! Asa ca un soi de incercare, ca eu nu stiu sa gatesc ! Insa imi place ca e explicat asa clar, asa ca pot sa indraznesc ! Plus chiar mi-ar placea sa o gust langa o bucatica de carne. Mie nu imi plac sosurile, insa jeleuri si piftii, deci teoretic si chutney si dulceata suport mai bine ! Daca nu sunt excesiv de dulci, ca mie nu-mi plac dulciurile asa de mult, si daca e vorba de desert care va fi obligatoriu dulce chiar prefer deserturile cat mai fade, asa gen biscuiti, eventual sfaramiciosi, gen corabioare, si gata ! (Sau, fac o paranteza, prajitura cu zmeura dintr-un articol conex mi se pare parca indeajuns de fada si asa ceva chiar as gusta, desi desigur e poate doar o iluzie cauzata de fotografie ! Precizez ca nu folosesc cuvatul "fad" cu conotatie negativa, ci chiar ceva interesant pt mine asa dpdv culinar, chiar sunt obisnuit probabil cu o mancare destul de monotona de cand eram mic in anii 80 cand nu se prea gaseau asa diverse chestii, cel putin nu in sectorul 2 Bucuresti, si eu chiar asa m-am obisnuit, "ca la mama acasa", si nu ma consider absolut de loc deprivat, ci chiar dimpotriva, pt ca in mod real mie nu mi-a lipsit mancarea, insa doar ca nu era asa de super bogat condimentata, nu continea ff multe grasimi bogate, era asa mai gen ce se mai gasea pe la alimentara , si chiar si acuma chiar asa imi place sa fie totul cat mai fad ! Desi desigur mai gust diverse chestii mai bogate si mai condimentate din cand in cand, dar mai mult ca ocazie, nu asa sa caut eu expres sa am chestii super speciale colorate, bogat si variat condimentate chiar in fiecare zi). Insa aceasta dulceata care contine si ceapa plus dulcele mai fad-legumicol al ardeilor capia, plus ardeiul iute, (care precis nu va fi ff iute aici unde il gasesc eu), chiar pare ff interesanta pt a fi chiar tentanta pt mine, atat ca sa incerc sa o fac cat si ca sa o gust ! Rudolph Aspiranthttp://eucraciun.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-27964637938310139922015-08-30T21:36:25.416+03:002015-08-30T21:36:25.416+03:00Infinit mai elaborata decat a noastra dar cred ca ...Infinit mai elaborata decat a noastra dar cred ca delicioasa :)mihaelahttp://doarunleu.wordpress.com/noreply@blogger.com