duminică, 2 decembrie 2018

Un curry vegetarian alaturi de prieteni


Totul a inceput cu Sano Vita si indemnul spre o alimentatie mai sanatoasa. Dupa crema de roscove nu ma puteam decide ce sa incerc mai intai dintre produsele noi primite in cosul de sarbatoare - asa ca mi-am zis ca de obicei lucrurile bune le imparti cu prietenii. Am cerut o mana de ajutor pentru ca mi-era dor de o reteta preparata impreuna si Dana m-a chemat la ea, acolo lumina e mai prietenoasa cu aparatul foto si am profitat de asta ca sa ne distram si sa facem un curry intr-o varianta vegetariana de la zero. Poate ca din fotografii nu se vede, dar ne-am distrat si totul a fost foarte usor, mai ales cand ai la indemana produse de calitate de la Sano Vita!

Aceasta reteta este pentru Ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile
Va trebuie pentru 4 portii:
-condimente: 2 foi de dafin, 2 stelute de anason stelat, 1/4 lingurita seminte de schinduf, coriandru, mustar negru, anason, chimen, fulgi de chili, lemongrass, turmeric, 1 pastaie mica de cardamom negru si 4 de cardamom verde, o bucatica de vreo 2 cm de ghimbir
-300 g conopida
-1 cartof mediu
-sare
-piper proaspat macinat
-125 g orez jasmin sau basmati
-1 ceapa medie
-1 rosie mai mare sau 3-4 cherry
-1 lingurita de turmeric
-1 ardei iute pentru decor si un plus de gust picant cui ii place (mie, da!)
-coriandru verde sau patrunjel verde pentru un plus de prospetime

Astea sunt ingredientele inainte de preparare, aproape toate (fara turmeric)
Acestea sunt condimentele


Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul de cocos si condimentele la foc mic spre mediu sa se infierbante si sa dezvolte aroma, pana incep sa sara semintele


Se adauga ceapa tocata si se inabusa la foc mic pana devine transparenta 

Apoi se adauga rosiile tocate cubulete, un pic de ardei iute dupa gust si se lasa la inabusit acoperit cam 5 minute

Se adauga nautul inmuiat in prealabil, fiert si decojit, conopida fiarta al dente la abur si cartoful taiat cubulete si fiert 

Se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper macinat, turmeric, se pune cam jumatate din bautura din nuca de cocos si se lasa la fiert la foc mic pret de inca 5 minute dupa care se adauga tot laptele de cocos si se mai lasa sa fiarba ca sa se formeze sosul si sa devina omogen

Nu se lasa prea mult ca legumele sa-si pastreze textura. Daca doriti ca totul sa fie mai legat puteti pasa o parte din legume

Separat se fierbe orezul in apa cu sare, simplu, ca garnitura la curry, cam asta este totul. Restul se vede din fotografii

Opinia a fost unanima: este foarte bun asa, preparat de la zero cu ingrediente de calitate!


Multumesc, tizo pentru ajutor! Multumesc Sano Vita pentru ingrediente!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails