tag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post8546834312317331097..comments2024-01-02T05:53:02.903+02:00Comments on Bucataria Elenei: Tigaie chinezeasca - versiunea 2Elena Tomahttp://www.blogger.com/profile/14689538848575045898noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-6379015864955711662009-12-07T22:58:58.198+02:002009-12-07T22:58:58.198+02:00wow ... redecorari ... hmmm m-ai facut curioasa .....wow ... redecorari ... hmmm m-ai facut curioasa ... ne atati si noua dupa ce termini? <br /><br /> multumesc de sfaturi ... noapte buna si pupTundehttps://www.blogger.com/profile/17213375652475862630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-47025531750126314832009-12-07T22:28:26.677+02:002009-12-07T22:28:26.677+02:00Oh, iti fac o sugestie: foloseste putina varza dul...Oh, iti fac o sugestie: foloseste putina varza dulce, cred ca se mai gaseste. Taie-o fasii si pune-o cu ardeii, sa ramana crocanta. Bok choy este din familia verzei, desi arata asa. Este usor crocant si un gust vag de varza. Deci cred ca este mai potrivit decat rucola, care este usor amaruie. Si, fiind atat de scumpa, e pacat sa o distrugi la caldura si sa dea un gust amarui legumelor. Ea nu ramane crocanta, este foarte fragila. Ai vazut ca daca pui in salata si stropesti cu ceva acru, trebuie sa o consumi repede! Mai degraba cred ca merge salata iceberg (sau eissberg, cum scrie prin unele supermarketuri!). Si eu va pup pe tine si pe Carla. Tare as vrea sa fug la voi sa ne intalnim, dar sunt in redecorari acum...Elena Tomahttps://www.blogger.com/profile/14689538848575045898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-53900816407876764882009-12-07T21:38:33.326+02:002009-12-07T21:38:33.326+02:00Elena ... nu m-as supara daca ti-ai lua asa sacosa...Elena ... nu m-as supara daca ti-ai lua asa sacosa pe cateva zile bune, pe cuvant ca te-as face bucatar sef la mine in casa ... si normal ca nci Alexa nu ar lipsi ... e loc si la mine mai ales cand e vorba de un musafir atat de drag ca si tine, ti-as face patul alaturi de Carla mea langa printese si poney ... ce vise ai avea ... hi hi ... o sa incerc si eu insa probabil fara bok choy ... poate folosesc rucola in loc ... vad eu ... multumesc pt explicatii au fost utile ... te pupTundehttps://www.blogger.com/profile/17213375652475862630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-12350806926566951672009-12-03T23:25:05.369+02:002009-12-03T23:25:05.369+02:00Mama!!! Ce bine arata!
Si ce buna idee cu orezul i...Mama!!! Ce bine arata!<br />Si ce buna idee cu orezul in punga! Eu il fierbeam in apa cu sare dupa care il spalam sub jet de apa rece.<br />Foarte bun! Pofta buna! :)scolareiihttps://www.blogger.com/profile/02247266212225765957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-53441168278000132412009-12-03T16:51:04.110+02:002009-12-03T16:51:04.110+02:00Iubita, telina apio este in toate supermarketurile...Iubita, telina apio este in toate supermarketurile cunoscute. Cu bok choy s-ar putea sa ai sanse dincolo de granita, la maghiari in supermarket. Eu am luat de la un magazin "Dragonul rosu" situat in cel mai mare "targ" cu produse de provenienta chinezeasca - Europa-Niro.<br />Sosul de soia se poate consuma si la amidonuri si la carbohidrati; nu stiu ce sa zic cu el la ziua de proteine, desi eu l-am folosit in cantitati foarte mici, la marinarea carnii de pui pentru a fi fripta. Tofu este la proteine pentru ca este din categoria branzeturi, obtinut fiind din lapte de soia. Laptele de soia este proteina vegetala cu un continut aproape inexistent de amidon. Amidonul din soia se pierde la prepararea tofu. De aceea boabele si cea texturata este la amidonuri. Si de aceea seitanul (glutenul), care este proteina vegetala din grau, este la proteine si nu la amidon, tocmai pentru ca se elimina amidonul.<br />Iar de placut, eu sunt adepta incercarii. Este asa de catifelat si de echilibrat aromat, incat nu are de ce sa nu-ti placa. Iar gustul de picant sau prea aromat se gestioneaza dupa preferinta. Ma faci sa vin la Oradea cu o sacosa si sa fac o bucatarie de campanie la Alexa, ca la ea e mai liber, si sa va corup... O seara placuta si tie!Elena Tomahttps://www.blogger.com/profile/14689538848575045898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-81350370928099781432009-12-03T16:20:32.272+02:002009-12-03T16:20:32.272+02:00m-ai dat pe spate cu ingredientele astea ... unele...m-ai dat pe spate cu ingredientele astea ... unele necunoscute pt mine ... hmmm dar unde le cumperi? unde sa caut si eu de ex bok choy sau telina apio? asa arata bine ... si sos de soia se poate la ziua de amidon? eu cand am pus intrebarea pe forum toate fetele mi-au spus ca nu se poate numai in ziua de proteine, acuma stiu si asta ... m-ai facut curioasa ... mie nu-mi place mancarea chinezeasca ... nu stiu de ce dar nu ma dau in vant ... insa ce ai facut tu acolo arata bine ... o seara placuta !Tundehttps://www.blogger.com/profile/17213375652475862630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2314809821552928252.post-67372852296078788172009-12-03T11:07:10.063+02:002009-12-03T11:07:10.063+02:00arata bine de tot "tigaia" ta!arata bine de tot "tigaia" ta!Momohttps://www.blogger.com/profile/00009249829867167015noreply@blogger.com