marți, 29 noiembrie 2016

Tocana de legume si carne de strut la "Gourmet de strut - gustul rafinat al calitatii"

Un comentariu:

Dupa cum va spuneam la postarea anterioara, am intrat in campania "Gourmet de strut - gustul rafinat al calitatii", initiata de BuzzStore cu ajutorul celor de la www.gourmetdestrut.ro. In pachetul primit spre testare era si un pachet de carne taiata cuburi cu sugestia ca este ideala pentru gulas, numai ca eu incerc pe cat posibil sa evit combinatia cartofi+carne. Un gulas nu e gulas, fie el si reinterpretat, fara cateva elemente, asa ca m-am gandit la o tocana care sa semene cat se poate de mult cu un gulas. Sugestia mea a fost foarte bine primita de degustatori si au fost incantati de condimentarea aleasa si de gust. Cum unii au cerut si garnitura, am ales sa fac niste cartofi dulci fierti la abur care au fost foarte bine primiti. Eu am preferat tocana simpla, dar gusturile nu se discuta. Iata si reteta tocanei pe care o recomand cu caldura, carnea de strut frageda dandu-i un gust deosebit.

Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile(in varianta fara garnitura).

duminică, 27 noiembrie 2016

Friptura aromata de strut si doi invitati incantati

Niciun comentariu:
Ciudat titlu de postare, nu? De la o vreme nu ma simt inspirata, dar importanta este ideea. Care idee? Pai, de la Adam si Eva incepand sau mai dincoace, am reusit pentru prima data sa nu mai pierd startul la o campanie pe BuzzStore. Multe produse sau obiecte m-au tentat sa le testez, dar, ca un facut aflam prea tarziu de campanie, de parca cei de la reteaua de socializare complotau ca eu sa nu aflu :) In fine, de data asta totul a decurs aproape perfect pana am ajuns in posesia kit-ului si - ta, daaaaa - am intrat in campania "Gourmet de strut - gustul rafinat al calitatii". Comunitatea BuzzStore e una tare interesanta, in care testele facute sunt publicate, comparate si promovate. M-a tentat ideea sa aflu mai multe despre carnea de strut, puteam sa caut pe google, dar asa am aflat mult mai multe si am incercat cateva variante eu insumi, testand si gustul altor persoane. 
Din brosura celor de la www.GourmetdeStrut.ro am aflat faptul ca: este o carne cu un continut scazut de colagen, ceea ce o face foarte usor digerabila, iar valorile sale nutritionale o recomanda pentru:

-diabetici si hipertensivi datorita consumului scazut de sodiu dar bogata in acizi grasi Omega 3, 6 si 9;
-anemici datorita continutului ridicat de fier;
-copii si femei insarcinate, tot datorita nivelului ridicat de fier si a indicilor de calciu, magneziu si fosfor;
-persoane care doresc sa scada in greutate, datorita continutului scazut de grasimi si crescut de carnitina - o proteina responsabila pentru metabolizarea intracelulara a grasimii;
-beneficii - per 85 g carne: 97 calorii, 22 proteine, 2 grasimi, 58 colesterol

Mai simplu spus, este o carne rosie, dar are calitatile carnii de curcan.

Am facut mai multe teste pentru ca in acel kit erau niste burgeri deja modelati si condimentati, steak - deci care se preta foarte bine la fripturi si carne cuburi pretabila la gulyas, frigarui etc. 
Ca sa obtin un feedback concludent am testat burgerii impreuna cu prietena mea, Dana, care a scris aici cum a decurs actiunea, dar si pe Facebook. Mie imi place carnea de la burgeri un pic mai condimentata si daca am fi avut timp i-am fi destructuat si i-am fi refacut la loc dar au fost buni, zemosi si o alternativa interesanta.

A urmat ce vreau sa va arat acum, friptura la gratar cu garnitura de legume. De data asta am zis sa testez si gusturile barbatilor, deci sotul si nepotul meu au fost cei care a beneficiat de test. La fel ca in cazul prietenei mele cei care au testat au preferat sa nu apara in poze plus ca cei doi barbati nu au conturi pe retetele de socializare - ce pot sa fac daca doar ei au avut timp sa participe la test? :)))

Gata vorbaria, urmeaza reteta!

Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails