duminică, 30 august 2015

Prajitura cu zmeura (fara gluten sau lactoza)

2 comentarii:

Prajitura asta e inspirata de aici. Da, doar inspirata, pentru ca am pornit de la ideea neobisnuita de a presara zahar cu scortisoara peste o prajitura de tip chec cu fructe si am vrut apoi sa fie de post si, de ce nu, fara gluten sau lactoza. Asa, am ajuns aici, la pasul cu alte explicatii: daca unele persoane mai au alergii sau rezerve la anumite fructe, astea se pot inlocui; daca nu gasiti praf de copt fara gluten, desi se gaseste, folositi aceeasi cantitate de bicarbonat de sodiu. Eu am facut cu ce fructe aveam, dar eu personal nu-s buna de reper ca am stomac de tabla! Masurile astea pe care le folosesc pot fi inlocuite de orice cana sau vas care are acelasi volum, de aceea voi specifica in paranteze volumul vasului.

Atentie, reteta este fara gluten si fara lactoza!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Dulceata de ardei iuti cu ceapa

4 comentarii:
Despre dulceata asta nu sunt chiar asa de multe de spus, doar ca-mi place ca garnitura. Stiu, la dieta nu am voie langa carne, de aceea o sa si specific asta, dar sunt si eu om si mai am pofte! Am descoperit-o ceva mai recent - adica nu e de pe vremea cu noua ocale, da? Intai am descoperit chutney si dupa aia dulceata asta. Cand am dat nas in nas cu bucataria indiana si aromele ei si am mers pe acest fir multa vreme, ba chiar m-am indragostit de unele condimente si combinatii, am descoperit ca-mi place chutney. Ba chiar am facut de ceapa rosie si fac macar de doua-trei ori de pofta la cate ceva. Dulceata asta a venit in urma unor schimburi de pareri si am zis sa incerc. Am incercat, mi-a placut, am facut in mai multe feluri, dar asta a ramas preferata mea. Cum am avut o scurta agapa virtuala cu niste prieteni din mediul online si Mihaela ne-a adus aminte de dulceata de ardei iuti, ne-am decis ca in weekend-ul asta sa facem fiecare si sa ne postam realizarile. Zis si facut, deci sa trecem la explicatii.

COMBINATII NEPERMISE LA DIETA RINA (Ca garnitura mai ales langa friptura, nu, poate doar simpla pe o feliuta de paine in ziua de Carbohidrati, dar nu recomand!)

marți, 25 august 2015

Paine fara gluten

Un comentariu:

Nu, nu fac aceasta postare si nu am testat acest gen de reteta pentru ca e la moda! Cine ma cunoaste stie ca nu fac ceva doar de dragul faptului ca ceva e in pas cu moda... Deci, am in familie un caz al unui copilas dragalas si scump care are niste alergii extrem de ciudate iar medicii au ajuns la concluzia ca nu are voie gluten. Colac peste pupaza nu are voie nici un preparat care sa contina proteina din lapte, deci fara lactoza. Bine, nu are voie o lista intreaga din care si cateva legume si fructe. Am testat de curand aceasta paine cu drojdie uscata, dar nu aveam cum sa fac fotografii, asa ca am repetat-o ca sa postez aceasta reteta si pentru alte persoane care poate au nevoie si nu se incumeta sa incerce pentru ca faina fara gluten este cam scumpa. De data asta am facut-o cu drojdie proaspata, din cauza ca am fost neatenta si am uitat sa cumpar din cea uscata, dar este inegalabil mai buna.
De asemenea poate fi consumata in zilele in care e voie paine si la Dieta Rina.

Aceasta reteta este pentru cei care nu au voie sa consume gluten si lactoza.
Aceasta reteta poate fi si pentru primele doua zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

joi, 20 august 2015

Vinete in ulei la Provocarea Virtual Hug

2 comentarii:


Deci soarta a facut ca de ceva timp sa-mi tot propun sa trimit un gand frumos si o imbratisare virtuala unei persoane deosebite; tot soarta a facut ca acum sa revin la Provocarea Virtual Hug; la fel tot soarta sau intamplarea a facut sa am in aceasta perioada niste vinete mai speciale care trebuiau folosite intr-un mod in care nu o mai facusem. Deci, asta e! Persoana deosebita careia vreau sa-i trimit aceasta imbratisare virtuala este una foarte cunoscuta si de la care am reinvatat multe lucruri, care a fost amabila si saritoare si care publica retete si se implica in foarte multe actiuni. Din pacate, nu am putut onora unele la care m-a rugat sa particip si eu, iar pe aceasta cale ii transmit aceasta imbratisare de la distanta Ginei Bradea. Am vrut sa fac ceva sofisticat initial, dar am ales aceasta reteta de la ea din motivele de mai sus si sper sa-i placa cele cateva modificari facute de mine.

Aceasta reteta este pentru oricare din primele 3 zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

miercuri, 19 august 2015

Dulceata din rosii galbene si pepene galben

Un comentariu:
Aceasta combinatie la dulceata am mai incercat-o, dar nu a iesit atat de aspectuoasa pentru ca nu am acordat importanta si culorilor ci numai texturii si aromelor. E foarte simplu de facut, nu e nici o inginerie doar ca trebuie sa va inarmati cu rabdare. Eu nu oparesc rosiile si ma straduiesc cat se poate sa nu-mi scape nici o samanta pentru ca ar fermeta si nu s-ar pastra corespunzator.

Atentie, la dieta se consuma in cantitati foarte mici!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

sâmbătă, 15 august 2015

Un chec de post reinventat la Provocarea secreta

Un comentariu:
In luna aceasta la Provocarea secreta, care a fost initiativa Anei-Maria Nicolae, gazda sunt chiar eu. Este vara, lumea pleaca in vacante, deci probabil ca vom fi foarte putini participanti, dar de luna viitoare sper sa revina in forta cat mai multe bloguri la aceasta provocare interesanta. Sortii au decis ca eu sa pregatesc ceva de pe blogul Stefaniei Anastasiu. Am ales aceasta reteta de chec din alte ratiuni decat ca era perioada de post, ci mai mult ca m-a incitat sa o reinventez. Initial ma gandisem doar la arome si la un adaos de mar razuit in compozitie - chestie pe care eu o mai fac la dulciurile de post, prin adaos de fructe sau legume razuite. Ei bine, faptul ca am achizitionat din Lidl niste forme foarte interesante din silicon, pe care de multa vreme mi le doream, a facut ca sa schimb si forma checului. Sper sa va placa ideea mea. 

Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

sâmbătă, 8 august 2015

Dulceata de pepene galben cu migdale la provocarea Virtual Hug

2 comentarii:

Dulceata asta m-a incitat foarte mult, am vrut sa o mai incerc si m-am luat cu altele si uite asa acum i-a venit randul. Dar, nu oricum, ci cu o imbratisare pentru Angelica Nistor de pe al carei blog am mai incercat retete si au iesit minunate. Angel's Food este un blog pe care gasiti multe retete grozave si mie imi place foarte mult cum sunt prezentate preparatele, cu o mare grija pentru privitor. Deci, la Provocarea "Virtual Hug" din luna aceasta trimit aceasta imbratisare virtuala pentru Angelica si varianta mea la dulceata de pepene galben si migdale.

Gazda de luna aceasta a provocarii este Loredana Caia. Imi cer scuze autoarei proiectului, Cristina Pana, si tuturor celor care sunt implicati in proiect pentru lipsa mea, dar sper ca de acum incolo sa am timp sa onorez acest proiect drag mie.
La dieta aceste produse se consuma in cantitati controlate (a se citi mici)!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile

duminică, 2 august 2015

Lecso simplu la provocarea secreta

2 comentarii:
In luna iulie la Provocarea secreta gazda a fost Margareta Cismasu cu al ei blog "Retete cu Margareta Cismasu". La tragerea la sorti blogul care mi-a fost repartizat a fost chiar al gazdei. Cum luna a fost cam aglomerata cu diverse activitati m-a ajuns canicula din urma si mi-a fost dificil sa aleg o reteta care sa nu ma faca sa ma topesc de caldura. In final m-am oprit, pentru ca am ajuns in mare intarziere, la aceasta reteta careia n-am putut sa-i rezist, Lecso. Dar, spre deosebire de gazda, eu am facut-o pur vegetariana, fara carne deloc, ca sa o pot manca si rece de la frigider. Este singura interventie facuta asupra retetei, daca facem abstractie de iutica adaugata. Acuma, despre lecso ca fel de mancare adoptat din gastronomia maghiara puteti citi cat doriti pe internet, eu nu sunt un documentarist asa bun ca sa va fac recomandari pertinente.
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile (Proteine, Amidonuri, Carbohidrati) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile

sâmbătă, 1 august 2015

Dulceata de rosii

Niciun comentariu:
Ei, am facut in multe variante si combinatii dulceata de rosii, dar asa, simpla, cum am pornit cand am invatat-o prima data nu am mai facut de multa vreme si nici nu am apucat sa postez reteta. Stiti cum e cand te ia valul urgentelor si uiti, nu? Dar in weekend-ul asta am prestat vreo cateva feluri de dulceturi sau gemuri din care cred ca apuc sa postez macar trei: aceasta de rosii cu menta, una cu rosii si nectarine si un gem de corcoduse rosii. Gemul asta de corcoduse este demential iarna la niste clatite subtiri, la pancakes sau ca adaos la prajituri in care se cere gem. Dar sa ne intoarcem la dulceata de rosii pentru ca este sezonul lor si aveti timp sa va jucati cu aromele. Eu am mai facut unele variante pe care le gasiti aici, aici sau aici. Atentie, la dieta se consuma cu moderatie cateva lingurite!
Aceasta retete este pentru ziua ed Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails