duminică, 28 iunie 2015

Cheesecake cu unt de arahide la Provocarea secreta

3 comentarii:

In aceasta luna la Provocarea secreta gazda este Kadia Yusupova si al ei blog de Retete si aventuri culinare. In urma tragerii la sorti mie mi-a revenit blogul Amei, adica Ana Maria Nicolae, initiatoarea acestei provocari. Nu am ezitat prea mult si am ales aceasta reteta de cheesecake pentru ca eu am mare incredere in Ama si tot ce am incercat de la ea a fost excelent. De ce, o sa ziceti? Pai, spre rusinea mea, am mancat dar nu am preparat nimic cu unt de arahide. Asa ca mi-am zis ca e ocazia perfecta sa incerc. A primit note maxime reteta de la persoane destul de reticente. I-am adus doua mici modificari la incrediente si una la decor, in rest am respectat originalul - de teama ca n-o sa iasa ceva pe gustul meu. Modificarea majora la ingrediente este nesemnificativa din punctul de vedere al oamenilor obisnuiti, dar cei care au intoleranta la gluten, ii rog sa respecte originalul, pentru ca Ama a folosit biscuiti fara gluten la reteta. Iar eu am renuntat si la cacao in compozitia bazei la cheesecake, dar este doar o optiune personala. Sa nu mai pierdem vremea, iata reteta.
Aceasta reteta este potrivita la ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

duminică, 21 iunie 2015

Lasagna ovo-lacto-vegetariana

Niciun comentariu:

Aceasta reteta este o adaptare personala la mai multe variante gasite pe internet. Cele mai multe erau cu legume fara ciuperci, cele cu ciuperci nu aveau suficiente legume pentru gustul meu, asa ca am facut propria mea varianta. Trebuie sa precizez ca nu sunt un fan al acestui preparat, dar varianta asta vegetariana ma atrage si simt uneori nevoia de o astfel de combinatie. Acuma, eu de cele mai multe ori o fac vegetariana si atat. Crusta aceea care o scoate dintre preparatele indicate la Dieta Rina de cele mai multe ori lipseste la mine, deci o puteti adapta si la dieta reteta. Dar, cum a fost ceruta in aceasta varianta, e clar ca nu avem ce discuta despre acest aspect.
COMBINATII NEPERMISE LA DIETA RINA - DIETA DE 90 DE ZILE.

Dulceata din flori de tei

2 comentarii:

Despre dulceata asta nici nu-mi aduc aminte cu precizie cand am aflat prima data. Sincer. Sunt foarte multi ani, aromati de dulceturi de multe feluri, emotii si gusturi diferite. Sunt ani in care am putut sa o fac si sa surprind pe multi cu ea, sunt ani in care pur si simplu nu am avut timp, nu am prins momentul propice sa o fac si am ramas doar cu aroma in gand si o vaga senzatie pe cerul gurii. Multa lume nu suporta aroma de tei, deci aceasta dulceata nu o sa insemne nimic. Mie imi aduce un fior deosebit de cate ori o fac. Nu are textura celei de salcam pentru ca florile de tei sunt altfel, nu are aroma altor dulceturi, este ca mierea, dar in acelasi schimb te surprinde ca e usor crocanta. Se poate face si cu zahar gelifiant de la Green Sugar, daca aveti la indemana, dar de data asta am facut-o cu zahar obisnuit si cu pectina cristalizata. Precizare: La Dieta Rina puteti gusta in ziua de carbohidrati si dulceata pe un piscot, ceva, dar cu multa moderatie!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

sâmbătă, 6 iunie 2015

Dulceata de capsune fara zahar

Niciun comentariu:
Pentru a testa zaharul gelifiant de la Green Sugar am ales doua variante de dulceata. Cum cea de castraveti s-ar putea sa trezeasca mai putin curiozitatea si cum este sezonul lor, mi-am zis sa va arat ca si cu fructe la indemana efectul este garantat si am ales capsunele. Nu uitati, produsele Green Sugar sunt stabile si nu-si schimba gustul la tratare termica, deci sunt ideale pentru astfel de bunatati.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Dulceata de castraveti

Un comentariu:

Dulceata asta are un istoric mai vechi la mine in familie, doar modalitatea de preparare este noua. Mi-a placut cand eram micuta sa adun tot felul de retete uitate, care se preparau si la care s-a renuntat pentru ca a trecut moda lor. Asa s-a intamplat si cu dulceata de castraveti: au fost ani in care nu am preparat-o si ani in care mi-am adus aminte de ea si am impresionat persoane care nu auzisera de ea. De data asta am testat o modalitate mai usoara de a o prepara pentru ca mi-au venit in ajutor cei de la Green Sugar care in laboratoarele Remedia au reusit sa faca zahar gelifiant cu indice glicemic zero. Pentru ca toate produsele lor sunt stabile si nu schimba gustul alimentelor tratate termic, va dati seama ca acum unele dulceturi vor fi si la indemana celor care au probleme de sanatate si nu aveau voie sa consume astfel de bunatati! Haideti sa va arat cum se prepara aceasta dulceata cu ajutorul celor de la Green Sugar. Va asigur ca daca va faceti curaj sa o preparati, chiar si in cantitate mica, sa va testati astfel gustul, veti fi impresionati de ea. Eu o iubesc aproape la fel de mult ca pe cea de rosii sau de dovlecei!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 1 iunie 2015

Ciorba de miel la Provocarea secreta

Niciun comentariu:
In luna mai la Provocarea secreta gazda a fost Claudia Vasilache, care are o casuta virtuala numita Lecturi si arome. Ea mi-a repartizat la aceasta provocarea blogul Simonei pentru a-l rasfoi. Am ales, m-am razgandit, deci cam cum fac de obicei. In final am ales o reteta care nu se potriveste la dieta mea, dar pe care am preparat-o pentru cei din familie de sarbatoarea Inaltarii Domnului. Era pacat sa nu fac poze si sa nu o pun aceasta reteta si o sa vedeti de ce. Poate parea banala, dar nu este si are un gust deosebit (asa mi s-a spus!).
Deci, nu mai pierd timp pretios si va arat cum am facut, ca poate-poate mai prindeti leurda pe piata sau in padure si o preparati daca va trezeste curiozitatea.
COMBINATII NEPERMISE LA DIETA RINA

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails