duminică, 19 aprilie 2015

Supa crema cu mei si legume la Provocarea secreta


In aceasta luna am avut ceva clipe libere dupa sarbatori si am zis sa onorez si eu la timp participarea la provocare. Deci, la Provocarea secreta din luna aprilie gazda este Stefania Anastasiu, iar sortii au decis ca blogul care-mi revine la rasfoit este cel in care-si daruieste toata atentia, priceperea si talentul Dia Daria. De pe blogul ei am retinut mult mai multe retete pe care intentionez sa le prepar in curand, dar acum m-am oprit la o supa. Nu este orice supa pasata, asa cum ati deduce ci una cu mei. Asta a fost si motivul pentru care m-am oprit la aceasta reteta, pentru ca nu gatesc suficient cu unele ingrediente care erau comune zonei din care provin, Bucovina, acum multi ani. Sunt incantata de ce am obtinut, de gust si de contributia mea minora si va invit sa incercati.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru circa 6 portii decente:
200 g mei decorticat (eu am folosit de la Solaris)
35 g pastarnac tocat
60 g ardei kapia rosu tocat
65 g ceapa tocata
50 g morcov tocat
45 g telina apio tocata
250 g rosii tocate
2 l apa
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura ulei de nuca
sare, dupa gust
frunze de menta pentru decor
1 lingura seminte de in prajite si rasnite pentru decor si gust

Legumele spalate, curatate si tocate, apoi cantarite, ca punct de reper. A doua oara n-o sa mai cantaresc, o sa pun apreciind vizual cantitatile, ca nu e ca la farmacie. Fiecare poate pune din ce-i place, presupun.



Meiul insa l-am pus de seara, dupa spalare in mai multe ape, la hidratat in apa rece cu 1 lingurita de zeama de lamaie.


Apoi am pus totul la fiert intr-un vas si am lasat din momentul in care incepe sa clocoteasca la foc mic cam 20 de minute. Este suficient ca sa fie fierte toate. Apoi am lasat putin sa se mai linisteasca vreo 10-15 minute si am mixat totul cu mixerul vertical. Dupa aceea am adaugat sarea si uleiurile si am mai mixat 30 de secunde. Am pus in cana de lut si am decorat cu semintele de in usor prajite si rasnite si cu menta.

Acest decor si adaosul de ulei de nuca este contributia mea pentru ca mi s-a parut ca se potrivesc foarte bine. Acuma voi puteti incerca si cu piper si busuioc ca in reteta originala, fiecare cu gustul lui.

Este excelenta la gust si foarte usor de facut. Nu am cum verifica, dar sigur place si copiilor aceasta supa, deci v-o recomand din toata inima!

4 comentarii:

  1. ce frumoasa prezentare! multumesc tare mult, Elena, ca ai incercat reteta aceasta, este una din preferatele mele, dar si cautata mult de mamici pentru puiutii lor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult de aprecieri. Adnia, sunt incantata de ea si de multe din retetele pe care numai la tine le-am gasit in forma in care-mi place mie. Este cel mai mare castig al acestei provocari, ca ajungem sa ne cunoastem mult mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata chiar bie\ne. Nu am cumparat niciodata mei pentru ca nu stiam ce sa fac cu el. Poate incep cu reteta asta usoara si vad ce iese. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails