marți, 27 mai 2014

Crostata cu dulceata de capsuni la "Provocarea secreta"

7 comentarii:
In aceasta luna, la proiectul "Provocarea secreta" demarat de Ama, gazda este o doamna draga mie, Cristina Pana. Cu manutele ei norocoase mi-a tras la sorti un blog incantator al Aurei Carolina Popa. M-am plimbat in nestire pe blog, gasind multe retete pe care le-am retinut pentru categoria "trebuie incercate", dar trebuia sa ma decid cumva. Totul a depins de faptul ca am avut niste oua de la gaini de curte si capsuni proaspete si atunci m-am decis pentru aceasta reteta de crostata. Sper sa va incante la fel de mult ca pe noi, cei care am gustat din ea.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

duminică, 25 mai 2014

Placinte(cosulete) cu mascarpone si zmeura la Provocarea "Virtual hug"

5 comentarii:



Cu aceasta reteta a fost un fel de "coup de foudre". O sa spuneti: "Ce mare scofala?" Ei bine, e! Tehnica de preparare face diferenta fata de alte placinte. Le-am numit si cosulete pentru ca de fapt arata si ca niste cosulete. Le-am facut in vreo patru variante de umplutura pana acum si nu am dat gres niciodata! Am facut cu smantana grasa si zmeura, cu smantana si fructe de padure, cu mascarpone si zmeura si am facut si cu branza dulce si stafide pana acum. Numai prietena mea, Rodica, a avut putin ghinion pentru ca nu am avut timp sa asteptam 7-8 ore sa creasca si nu au fost asa de frumos crescute. Deci, daca am invatat ceva este ca de fiecare data ies foarte bune, indiferent de umplutura, cu conditia de a fi lasate la crescut cel putin 8 ore. Cel mai bine se fac seara si se lasa pana dimineata la crescut. In felul acesta economisiti timp si la 6-7 dimineata o sa miroasa extrem de imbietor. De ce fac reteta la aceasta provocare? Pai foarte simplu: Reteta apartine unei doamne cu manute de aur, harnicuta foc si mult mai priceputa ca mine la foarte multe retete. De la ea mai am o reteta, a unui aluat cu urda, extrem de bun si acela. Deci, cum toata lumea din familie si prietenii mei deja cunosc retetele ei trebuia macar o imbratisare virtuala sa trimit pana in Italia la draga mea Cristina Rusu. Cum ea si surioara ei, Meryem, imi sunt surse frecvente de inspiratie la bunatati de tot felul macar atat sa fac, sa trimit un gand bun, sa vada cat ne sunt de dragi amandoua, desi practic nu ne cunoastem decat virtual.
Atentie, la dieta nu consumati mai mult de una, chiar daca va tenteaza, veti mai putea manca una peste 4 zile, pentru ca se pastreaza excelent de pufoase in folie la frigider.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

vineri, 9 mai 2014

Vegetarian laksa in varianta mea la Provocarea "Virtual Hug"

3 comentarii:
Pe langa Pho (supa vietnameza) care are primul loc in inima mea, Laksa este o cucerire recenta. Cum eu la capitolul documentari serioase sunt nepriceputa, mai ales sa sintetizez in cateva cuvinte un preparat atat de colorat, aromat si spectaculos, va recomand sa cititi pe Wikipedia, unde sunt date suficiente informatii incat sa va faceti o idee. Cele mai populare variante sunt cele cu peste, creveti, pui. Variantele vegetariene sau chiar vegane sunt mult mai rare si cred ca apartin altor culturi gastronomice care au adoptat aceasta supa, reinventand-o. La fel ca la curry, cred ca in zonele de origine - Indonezia, Malaiezia, Singapore - in fiecare familie exista o varianta proprie. Simplist vorbind supa asta se prepara pe baza: unei paste aromate, baza, vermicelli sau noddles de orez, supa si lapte de cocos. Pasta eu o prepar in cantitate mai mare, o pun in borcan si o pastrez la frigider pana la epuizare. Baza, v-am zis, eu am ales o varianta vegetariana si a fost alcatuita din naut, ciuperci si frunze de spanac (ce bune erau niste buchetele de Pak Choi!). Noodles de orez, supa de legume din productie proprie si lapte de cocos au completat totul. Desi pare complicat, nu este deloc, mai ales daca preparati pasta inainte. Din orice varianta de pasta nu trebuie sa lipseasca ghimbirul, lemongrass, ceapa, usturoi in principiu. In rest fiecare are varianta lui cu galangal, curry frunze, tamarind, etc. Daca as fi avut niste peste alb, poate fileuri de biban din acela autohton sadea, dar care ramane ferm la fierbere ca ceva creveti mai am in condelator, v-as fi aratat o varianta mai cunoscuta si mai raspandita.
Ei, dupa ce v-am spus toate astea, trimit aceasta postare in cadrul Provocarii "Virtual Hug" ca pe o solie si un gand bun de admiratie catre un om deosebit, Adina Ciocalau, adica Mitinitta, care stiu ca va aprecia preparatul si stradania mea.
Aceasta reteta face parte din:
COMBINATII NEPERMISE LA DIETA RINA

marți, 6 mai 2014

Cornuri pufoase cu marar

7 comentarii:




Vreau sa va spun ca reteta aceasta a fost dragoste la prima vedere pentru mine. Imi plac mai mult produsele de patiserie care nu sunt dulci. Deci orice presupune putina pricepere, descoperire de tehnici noi, combinatii, arome inedite, imi incita curiozitatea nativa. De pe acest blog am incercat destul de multe retete si mai am foarte multe in lista scurta pe care vreau sa le incerc in viitor si nu toate presupun aluaturi. Dar, pentru cei care nu  cunosc, Cahide are un blog cu muuulte lucruri interesante si are unele creatii de adevarat maestru patiser cu care nu te poti intrece. Chiar de nu-mi ies la fel de frumos executate, sunt intotdeauna foarte gustoase. La aceasta reteta am facut cateva mici adaptari de cantitati dar si de proces tehnologic. Deci, de veti avea curaj sau placere sa incercati, nu veti fi dezamagiti, garantat! 

Thanks a lot, Cahide! Sau mai bine zis: Çok teşekkürler, Cahide!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails