marți, 15 iulie 2014

Prajitura cu caise si mac la Provocarea Virtual Hug





Despre aceasta provocare nu mai e cazul sa va povestesc cum stau lucrurile. Cristinuca, a ei a fost ideea si ma incanta de fiecare data sa trimit in eter o imbratisare virtuala cuiva din mai multe motive: sunt foarte prinsa in diverse proiecte mai mici sau mai maricele, nu mai apuc sa vorbesc pe cat as vrea cu unii oameni si pe oricine bucura - zic eu! - cand primeste un gand bun de la cineva, chiar si pe aceasta cale. Asta e avantajul lumii moderne, iti da posibilitatea asta si ar fi pacat sa nu-l folosim. Cum Cristina este cea care mi-a facut aceasta propunere acum ceva timp si cum acest lucru ma bucura de fiecare data, m-am gandit sa-i trimit ei aceasta imbratisare si multumirile pentru invitatia la proiect. Draguto, iti trimit virtual deocamdata niste prajiturele minunate, care nu sunt sofisticate deloc, se pot face si cu alte fructe, recicleaza albusurile daca macarons ti se par prea migaloase de facut la un moment dat.

Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie pentru blat, pentru o tava 20 x 30 cm:
5 albusuri mari
1 praf de sare
150 g zahar
110  urda (sau ricotta, dar sa fie scursa bine)
100 g unt topit, racit, sa fie doar usor caldut
140-150 g faina
8 g praf de copt
coaja de portocala
1/4 lingurita turmeric
1/4 linguria coaja de portocala uscata de Spania (de la Magazinul de Mirodenii)

8-10 caise frumoase, taiate jumatati

umplutura de mac ca la cozonaci
50 g mac macinat
25 g zahar
3 linguri lapte
75 g martipan

Albusurile se bat spuma cu praful de sare pana devin o spuma consistenta, se adauga zaharul cu coaja de portocala cate putin si se mai bate pana se transforma totul intr-o bezea.


Apoi se adauga urda foarte bine sfaramata cu furculita, untul topit si la sfarsit, fie cu paleta de amestecare de la mixer fie cu o lingura, faina amestecata cu turmericul coaja de portocala uscata si praful de copt






Trebuie sa rezulte un aluat moale care se toarna dar din cauze bezelei fructele sa nu cada in aluat, sa stea deasupra. De aceea e important sa fie bine batuta bezeaua inainte de a fi introduse celelalte elemente la viteza medie. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt umezita si stoarsa bine de apa. Se loveste tava de 2-3 de masa pentru a se aseza uniform aluatul. Se aseaza apoi jumatatile de caise cu adancitura in care a fost samburele un sus, pentru a pune cate o lingurita de mac in mijloc. Macul macinat cu zaharul si laptele se infierbanta bine, se da un clocot, apoi se da deoparte, se adauga martipanul si se lasa sa se raceasca un pic.



Se da tava la cuptor, la mijloc, 180 de grada maxim, fara ventilatie cred ca e mai bine pentru cine are astfel de cuptor, dar poate incerca si cu ventilatie, pentru 25-30 de minute. Cam asa ar trebui sa arate. Daca va plac prajiturile mult mai dulci - asta nu este foarte dulce - se poate pudra cu zahar. Eu nu recomand, pentru ca se strica tot aspectul special.


Este o bunatate si se poate incerca si cu piersici sau prune din acelea Renglotte. Va avertizez inca o data, nu este foarte dulce, este aromata si langa un ceai sau o limonada este foarte potrivita. Daca respectati proportiile si nu folositi ventilatia ar trebui sa fie un pic umeda prajitura, ceea ce ii da un gust foarte bun.

Deci, pentru Cristina si nu numai, pofta buna!


PS Sper sa o poti adapta la Dukan!

3 comentarii:

  1. Elena, sarut mana pentru gandul tau bun! :* Mi-ai facut ziua mult mai frumoasa ♥
    Acum daca ai aruncat manusa, voi fi nevoita sa accept provocarea :D Hai sa vad cum o pot modifica, sa-mi sadisfac pofta dupa ce am vazut aici :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos s-a umflat aluatul in jurul caiselor. Arata delicios.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut iubitorii de bucătărie
    pentru bucataria dvs ceea ce aveți nevoie
    condimente, Legume, fructe, Aperitive, Bauturi, furculiță, cutit, lingura
    Dacă vrei mai mult.... situl Anuntul-galben.ro site de anunturi gratuite noi din Romania este dispoziția dumneavoastră..

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails